Nemții vor taxa europeană pe benzină. Și românii o vor simți la pompă

Ministrul finantelor german, Wolfgang Schäuble, propune o taxă europeană pe benzină. Proiectul acestuia vine ca urmare a numărului mare de refugiați.

„Am spus că, atunci când fondurile provenind din bugetele naționale și din bugetul UE nu ajung, atunci haideți să cădem de acord, de exemplu, asupra perceperii unei taxe de oarecare mărime, asupra fiecarui litru de benzină, a declarat oficialul german.

Așa cum probabil ați și dedus, taxa face referire la toate statele membre ale Uniunii Europene, prin urmare și România. Momentan, oficialul Germaniei nu s-a gândit și la o valoare pentru taxa respectivă.

Citește și: Vom avea taxă de autostradă. Iată de când va fi introdusă aceasta

Fondurile onținute în urma acestei taxe ar urma să fie folosite pentru securizarea frontierelor de la granițele externe ale UE în vederea gestionării problemei refugiaților.

Citește și: Rovinieta ar putea deveni istorie. Un proiect UE propune taxa europeană unică de drum

“Dacă sarcina este atât de urgentă, de ce să nu convenim acest lucru la nivel european? Acum trebuie să securizăm frontierele exterioare ale spaţiului Schengen. Rezolvarea acestor probleme nu trebuie sa esueze din cauza lipsei de mijloace financiare”, a mai declarat ministrul Finanțelor.

Via | Hotnews

Adaugă un comentariu