Nicolas Maure, șeful Dacia – Competitivitatea uzinei de la Mioveni trebuie să crească în următorii ani

Nicolas Maure, șeful Dacia, a oferit o serie de informații importante cu privire la uzina de la Mioveni într-un interviu acordat pentru Reuters. Oficialii grupului Renault vor să crească competitivitatea uzinei de la Pitești prin majorarea numărului de procese automatizate.

În prezent, uzina argeșeană are un grad de automatizare de doar 5 procente, iar pe viitor acesta ar trebui să ajungă la 20 de procente. Ca exemplu, uzinele din Vest ating un grad de automatizare de 90%.

În plus, creșterile salariale vor fi ținute sub control, iar locurile rămase libere după plecarea unor angajați nu vor mai fi disponibile. Decizia vine ca urmare a creșterii competitivității uzinei din Tanger, Maroc.

“Trebuie să fim realiști dacă vrem ca uzina să rămâna competitivă, iar ritmul creșterilor salariale ar trebui încetinit pentru o perioadă de timp”, a declarat Maure.

În 2014, pe porțile uzinei de la Mioveni au ieșit 340.000 de vehicule, iar capacitatea maximă este de 350.000 de unități pe an.

“Cu toate acestea, producția de la Tanger va crește în 2015, iar decalajul care ne separă va fi redus, motiv pentru care trebuie să întărim competitivitatea”, a completat Maure.

Sursa | Reuters