Niki Lauda este în stare gravă după un transplant pulmonar

Niki Lauda este în stare gravă în spitalul AKH din Viena în urma unui transplant pulmonar.

Triplul campion mondial de Formula 1 era a fost operat în urma unei boli ‘severe’ a plămânilor. Directorul fără funcție executivă al echipei Mercedes-AMG de Formula 1 era în vacanță, însă a întrerupt sejurul său din Ibiza pentru a fi tratat la spitalul din Austria.

Potrivit presei internaționale, Niki Lauda a trecut printr-o operație de success de transplant pulmonar, dar starea sa s-a agravat în ultimele ore ale acestei zile. Reprezentanții spitalului AKH din Viena nu au dat mai multe detalii despre starea lui Niki Lauda, însă presa din Austria a anunțat că Lauda a ajuns în spital cu o infecție pulmonară.

Niki Lauda a câștigat de trei ori titlul piloților în Campionatul Mondial de Formula 1. Primul titlu l-a obținut în 1975, următorul a sosit în 1977 și al treilea a venit în 1984. Există și un film care povestește viața lui Niki Lauda, iar pelicula Rush se concentrează în jurul marelui accident al lui Nik Lauda de la Nurburgring din 1976.

Nu este primul transplant prin care a trecut Niki Lauda, pilotul fiind operat în 1997 și în 2005. Niki Lauda a fost printre ei responsabili de cariera lui Lewis Hamilton la echipa de Formula 1 Mercedes-AMG Petronas.

Adaugă un comentariu