Nissan GT-R și 370Z nu vor scăpa de era autonomă

Frenezia cauzată de tehnologiile autonome începe să cuprindă majoritatea producătorilor. Ei bine, Nissan nu avea cum să nu dezvolte o astfel de tehnologie, însă toată lumea știe că japonezii nu fac doar mașini de familie. Pe scurt, Nissan GT-R și 370Z, sportivele nipone nu vor scăpa nici ele de era autonomă.

Informațiile vin din partea lui Takao Asami, vicepreședintele global al departamentului de cercetare și dezvoltare de la Nissan. Acesta a stat de vorbă cu colegii de la AutoExpress și le-a spus că oficialii companiei intenționează să introducă sisteme de conducere autonomă pe GT-R și 370Z.

Dar pe cele două sportive, sistemul va funcționa ceva mai diferit. Acesta promite să crească performanțele furnizate de cele două modele, ba mai mult, va fi capabil să indice trase noi și chiar să ajute șoferul în momente dificile. Astfel, sistemul de conducere autonomă va funcționa asemeni unui asistent capabil să ofere ceva mai multă distracție pe circuit.

Primul proiect autonom gândit de Nissan se numește Leaf Piloted Drive 1.0. Acesta se află în perioada de probe, iar niponii vor ca până la finalul decadei să lanseze și versiunea de producție.

Via | AutoExpress

Adaugă un comentariu