Elon Musk: noua Tesla Roadster va avea o autonomie de peste 1.000 km

vezi galeria foto

Noi detalii privind noua Tesla Roadster întârzie să apară. Hipercarul electric a fost prezentat în 2017 și promitea o autonomie maximă de peste 1.000 de kilometri.


Zilele trecute, un internaut l-a întrebat pe Elon Musk dacă autonomia lui Tesla Roadster va fi tot de 620 de mile (998 km) sau dacă va crește, mulțumită noii tehnologii de care beneficiază acumulatorii lui Tesla Model S.

Răspunsul oficialului excentric a fost scurt și la obiect: Autonomia va fi de peste 1.000 de kilometri’. Evident, aceasta este realizată în condiții optime, fără a abuza pedala de accelerație.

Cu toate acestea, nici nu este nevoie să abuzăm pedala de accelerație pentru a avea parte de senzații tari. Performanțele promise de Tesla Roadster sunt total ieșite din comun. Accelerația 0-100 km/h se va desfășura în aproximativ 2 secunde, în timp ce sprintul 0-160 km/h durează doar 4,2 secunde.


Citește și:

Titi Aur, despre greșeala care l-a costat viața pe Răzvan Ciobanu. Care a fost cauza morții?

Detalii de la locul tragediei în care a murit designerul Razvan Ciobanu

Lacrimi în ochii pasionaților: era motoarelor aspirate se apropie de sfârșit

Cum arată Trabantul cu cel mai impresionant habitaclu din istoria modelului

VIDEO – O mașină Tesla Model S explodează spontan, în parcare

VIDEO – Un șofer de troleibuz face plăți online în timp ce conduce. „Cu greu mai controla volanul!


 

De asemenea, viteza maximă promisă ar trebui să depășească pragul celor 400 km/h, iar un sprint pe o pistă de 400 de metri ar trebui să se realizeze în mai puțin de nouă secunde, mai rapid decât orice alt autoturism produs în serie.

Autonomia de peste 1.000 de kilometri este asigurată de acumulatorul de 200 kWh, ce alimentează trei motoare electrice. Unul va fi amplasat în față, iar două sunt în spate. Prețul primei versiuni (Founder Series) va fi de 250.000 de dolari, iar numărul de exemplare din această ediție limitată va fi de 1.000.


Chiar și așa, Tesla Roadster va fi mult mai ieftină decât concurenții săi direcți, Bugatti și Koenigsegg, care au în portofoliu mașini cu un preț de pornire de peste 1 milion de euro.

Dar până vom vedea pe străzi noua Tesla Roadster, acest video ne arată cam cum s-ar comporta hipercarul electric într-o cursă în linie dreaptă. La această cursă imaginară participă și o mașină de Formula 1, dar care este lăsată cu mult în urmă.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE