Noua Toyota Yaris – prețuri în România

Din punct de vedere estetic, noua generație Yaris oferă o grilă frontală modificată, blocuri optice revizuite și stopuri ceva mai late. Din profil, Yaris oferă ceva noutăți, dar proporțiile au fost păstrate. Tot în dreptul modificărilor trebuie să amintim de spoilere și dejante.

Odată cu noua generație, Toyota oferă pe Yaris și culorile Rosu Tokio perlat și Albastru electric metalizat.

La interior, noua Toyota Yaris oferă o tapițerie modificată cu și mai multe culori, plus un ecran color de 4,2 inchi poziționat în zona ceasurilor de bord. Acesta este oferit pe toate versiunile de echipare, mai puțin pe varianta entry-level. Tot la interior, clienții lui Yaris vor găsi aeratoare cu design schimbat, butoane restilizate și o consolă centrală îmbunătățită.

Noua Toyota Yaris – Motorizări

Sub capotă, noua generație Toyota Yaris renunță la motorizarea de 1,33 litri și oferă unitatea de 1,5 litri aspirată natural. Aceasta produce 111 CP și 136 Nm la 4.400 rpm și promite un consum de carburant mai mic, concomitent cu emisii reduse. Accelerația de la 0 la 100 km/h într-un Yaris echipat cu acest motor are loc în 11 secunde, iar repriza 80 – 120 km/h în treapta a cincea se desfășoară în 17,6 secunde. Conform oficialilor niponi, au exista și o serie de modificări menite să îmbunătățească dinamica lui Yaris.

O particularitate a noului motor Toyota, care face parte din familia ESTEC (Economy with Superior Thermal Combustion), o denumire complicat„ care ascunde o particularitate interesantă. Noul motor de 1,5 litri, ca și celelalte care vor fi lansate în viitor în aceeași familie, pot trece rapid de la ciclul de funcționare Atkinson, ultraeficient, la cel Otto, optimizat pentru performanțe.

Noua familie de motoare oferă un nivel impresionant de eficiență, de până la 40%, pe care numai motoarele diesel moderne îl puteau atinge până acum. În cazul unității de 1,5 litri de pe Yaris, eficiența este de 38,5%. Asta face ca, deși performanțele au crescut, consumul de combustibil să scadă cu aproximativ 12% (potrivit actualelor măsurători NEDC).

Noua Toyota Yaris – prețuri în România
Noua Toyota Yaris versiunea de caroserie în 3 uși

1.0 VVT-i Terra Start Benzina / Manuala 69 CP / 95 Nm 13.180 euro

Noua Toyota Yaris versiunea de caroserie în 5 uși

1.0 VVT-i Terra Start Benzina / Manuala 69 CP / 95 Nm 13.610 euro
1.5 VVT-iE Terra Start Benzina / Manuala 111 CP / 136 Nm 14.171 euro
1.5 VVT-i Terra HSD auto Benzina + Electric / CVT 100 CP / Nm 16.780 euro
1.5 VVT-i Luna HSD auto Benzina + Electric / CVT 100 CP / Nm 17.875 euro
1.5 VVT-i Sol HSD auto Benzina + Electric / CVT 100 CP / Nm 20.760 euro

Gama completă de prețuri pentru noua Toyota Yaris este disponibilă în noua secțiune Auto Bild dedicată pieței din România.

Adaugă un comentariu