Noul BMW M5 facelift: restilizare de efect. Ce noutăți aduce supersedanul bavarez

După Seria 5 facelift, a venit rândul lui M5 să-și arate noua față, trecută recent printr-o operație de facelift. Iată ce aduce nou supersedanul bavarez.

Citește și:

Ti-a expirat permisul? Iată actele necesare și procedura completă

VIDEO: Doi șmecheri cu Porsche vor să-i aplice o corecție unui biciclist, dar ajung să regrete amarnic

BMW a prezentat noul M5, împreună cu versiunea sa și mai performantă, M5 Competition. La nivel estetic, exteriorul primește retușuri în părțile frontală și posterioară, efectul fiind de orizontalizare a designului: farurile LED adaptive sunt mai late, la fel și grila cu elemente verticale și cu efect 3D. În spate, stopurile LED sunt și ele alungite pe orizontală, iar evacuările duble au o rezonanță high-tech prin subțierea pereților tobei finale. Per total, designul angular reușește să redea și mai bine ideea de agresivitate, însă fără a știrbi din eleganța berlinei.

Clienților le sunt puse la dispoziție cinci noi culori diferite — Brands Hatch Grey, Motegi Red, Tanzanite Blue II, Aventurine Red II și Frozen Bluestone — iar designul jantelor de 20 de inci (21 de inci pentru M5 Competition) este, de asemenea, nou.

La interior, BMW M5 facelift primește un ecran central de 12,3 inci care operează pe noul sistem BMW OS 7.0. Acesta, împreună cu instrumentarul de bord de 12,3 inci, vin cu grafică personalizată, în specific M. Totodată, M5 facelift primește și două noi butoane lângă schimbătorul de viteze, M Mode și Setup, așa cum le-am văzut pentru prima dată pe BMW M8. Scaunele M Sport fac acum parte din pachetul de dotări standard.

Sub capotă, M5 facelift și M5 Competition facelift își păstrează cifrele de putere: V8-ul de 4,4 litri produce 600 CP și 750 Nm în cazul lui M5, care propulsează supersedanul de la 0 la 100 km/h în 3,4 secunde. M5 Competition se laudă cu 625 CP și un sprint 0-100 km/h de 3,3 secunde. Viteza maximă este limitată la 250 km/h în ambele cazuri, și poate fi crescută la 305 km/h cu pachetul M Driver. Transmisia cu opt rapoarte M Steptronic și sistemul de tracțiune integrală M xDrive sunt, firește, oferite ca dotări standard.

Prețul (în Germania) pentru M5 facelift este de 120.900 de euro. M5 Competition pleacă de la 129.900 €.

Adaugă un comentariu