Noul BMW Seria 8 Gran Coupe – completarea familiei

Noul BMW Seria 8 Gran Coupe este singurul model din segmentul său ce este derivat direct dintr-un automobil sport cu două uşi. 

Încă de la lansare sunt disponibile pentru Seria 8 Gran Coupe trei propulsoare. BMW M850i xDrive Gran Coupe are sub capotă un motor V8 pe benzină, care furnizează 530 CP. Motorul diesel cu şase cilindri dispuşi în linie folosit pentru BMW 840d xDrive Gran Coupe oferă 320 CP şi pentru versiunile BMW 840i Gran Coupe şi BMW 840i xDrive Gran Coupe se oferă unitatea pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie cu o putere maximă de 340 CP.

Toate motoarele disponibile pentru noul BMW Seria 8 Gran Coupé îndeplinesc standardul Euro 6d-TEMP. Ele sunt conectate cu o transmisie Steptronic Sport cu opt trepte, care vine cu clapete de schimbare pe volan ca dotare standard.

Noul BMW Seria 8 Gran Coupe are o lungime de 5082 mm, o lăţime de 1932, o înălţime de 1407 mm şi un ampatament de 3023 mm.  Secţiunea frontală a Gran Coupe-ului este identică cu designul Seria 8 Coupe până la punctul unde încep montanţii A.

Pe lângă proporţiile distinctive, designul lateral şi al părţii spate ale noului BMW Seria 8 Gran Coupe se distinge clar de cel al celorlalte versiuni Seria 8. Întrucât cadrul parbrizului este mai vertical, şi linia acoperişului este mai înaltă, ceea ce se traduce prin spaţiu pentru cap suplimentar atât în faţă, cât şi în spate.  Linia acoperişului se contopeşte cu spatele prin intermediul unei tranziţii sub formă de aripă în vecinătatea montanţilor C. Luneta urmează o linie ceva mai abruptă pentru a permite o deschidere mai largă a portbagajului.

Sistemele de ultimă oră pentru asistarea condusului duc siguranţa şi confortul noului BMW Seria 8 Gran Coupé la un alt nivel. Specificaţia standard include Head-Up Display, Driving Assistant, avertizare de coliziune şi pietoni cu funcţie de frânare în oraş, avertizare la părăsirea benzii şi avertizare la schimbarea benzii, Speed Limit Info (informaţii privind limita de viteză), avertizare la coliziune din spate şi avertizare la trafic transversal.

Tot standard  este oferit şi BMW Live Cockpit Professional. Acesta cuprinde un sistem de navigaţie şi multimedia, dar şi un panou de instrumente complet digital, de înaltă rezoluţie, aflat în spatele volanului, care dispune de monitor cu diagonala de 12,3 ţoli (31,24 cm) şi de display central ce măsoară 10,25 ţoli (26,04 cm).

Adaugă un comentariu