Noul Duster: informatii complete si galerie foto

Dacia a prezentat informatiile oficiale ale noului Duster, care va fi lansat la Frankfurt.

Noua Dacia Duster afiseaza un stil exterior ce accentueaza trasaturile de robustete care au asigurat succesul primei variante. In partea frontala se remarca noul calandru cu bandouri orizontale cromate si o noua grila a radiatorului, incadrata de blocuri optice redesenate, care integreaza de acum si lumini de zi. Noile bare de pavilion longitudinale, care poarta inscriptia Duster, accentueaza caracterul de SUV al masinii. Jantele de aluminiu, cu aspect „dark metal’, de 16′, alaturi de pneurile „Mud and Snow’, dau un plus de dinamism noului Duster. In partea din spate, noile blocuri optice reiau linia stilistica a partii frontale, in special prin prezenta elementelor cromate. Ornamentul de esapament cromat, precum si noua inscriptie „4WD’, completeaza evolutiile de design exterior. O noua culoare, Gris Comète, este de acum disponibila pentru Noua Dacia Duster.

Noua Dacia Duster vine cu un interior imbunatatit. Plansa de bord, complet redesenata, dispune de o consola centrala incadrata de doua baghete verticale ce accentueaza impresia de robustete. Noul model propune patru tapiterii noi, printre care una de piele, in functie de nivelul de echipare.

Scaunele cu un design nou ofera un plus de confort pasagerilor, in timp ce spatarul banchetei spate a fost ranforsat.

Pentru a accentua si mai mult aspectul robust si personalitatea noii Dacia Duster, clientii au la dispozitie doua pachete speciale. Primul dintre acestea, numit pack „Adventure’, include protectii laterale si pentru pasajele rotilor, in timp ce al doilea, intitulat pack „Off-road’, include un set de praguri laterale si un bull bar. La interior sunt disponibile noi elemente de protectie, utile in cele mai diverse situatii: o gama de covorase (inclusiv pentru portbagaj), un separator pentru spatiul de bagaje si huse pentru scaune. In plus, cei care doresc pot comanda noile bare de pavilion transversale, care pot sustine o greutate de pana la 100 kg, precum si o protectie de portbagaj.

Noua Dacia Duster propune multiple echipamente utile, in functie de versiune: regulator/limitator de viteza, asistenta la parcarea cu spatele, inchiderea centralizata a portierelor la plecare si indicator al temperaturii exterioare. Butoanele de actionare a geamurilor electrice sunt pozitionate pe panourile portierelor si dispun de comanda cu impuls pe partea soferului. Optional, se ofera in premiera senzori pentru parcarea cu fata.

Noul model dispune in serie de sistem de control dinamic al traiectoriei (ASR-ESP). Acesta asigura stabilitatea vehiculului in conditiile cele mai dificile, cum ar fi evitarea unui obstacol, pierderea aderentei in viraj sau condusul pe sosele alunecoase. Sistemul de asistenta la franarea de urgenta (AFU) completeaza dispozitivul de anti-blocare a rotilor (ABS).

Pentru a garanta un nivel bun de protectie a ocupantilor, Noua Dacia Duster este echipata (inca de la primul nivel de echipare) cu airbag-uri frontale sofer si pasager, precum si cu airbag-uri laterale cap-torace. Soferul si pasagerul din fata sunt avertizati printr-un semnal optic si sonor in cazul in care nu si-au cuplat centura de siguranta. Locurile din spate dispun de puncte de fixare Isofix care faciliteaza atasarea in deplina siguranta a scaunelor de copii.

In plus, in functie de versiune este disponibil limitatorul si regulatorul de viteza. Comenzile acestor sisteme sunt prevazute pe fatada consolei centrale (activarea sistemului) si pe volan (reglarea vitezei).

Noul Duster inaugureaza in gama Dacia motorul pe benzina 1.2 TCe 125 CP. Acest propulsor cu 4 cilindri si injectie directa dezvolta 90% din cuplul maxim inca de la 1 500 rotatii pe minut. Noul bloc este nu doar performant, ci si economic in exploatare, avand un cost de utilizare redus: un consum de numai 6,0 l /100km si un lant de distributie cu garantie pe viata, care nu necesita intretinere. Acest motor este cuplat la o cutie de viteze manuala cu 6 trepte.

Motorul 1.6 16v 105 CP este in continuare disponibil atat pentru versiunile 4×2 cat si 4×4 iar, in anumite tari, si in versiunea cu GPL, care asigura un cost de utilizare scazut. Pentru cei care prefera motorizarile diesel, sunt disponibile doua versiuni: 1.5 dCi 90 CP si 1.5 dCi 110 CP.

Functia Eco Mode ii permite soferului sa adopte, daca doreste, un stil de condus care sa diminueze consumul de carburant. Odata activat, sistemul adapteaza anumiti parametri de conducere limitand performantele motorului si confortul termic, in proportii acceptabile pentru sofer si pasageri. Indicatorul de schimbare a vitezelor (Gear Shift Indicator / GSI) semnaleaza, printr-un indicator vizual, turatia optima pentru schimbarea vitezelor, cu efect direct atat asupra consumului cat si a emisiilor de CO2.

Noua Dacia Duster ofera performante acustice superioare fata de cele ale versiunii anterioare. Confortul la volan este si el imbunatatit datorita unei mai bune insonorizari a habitaclului. Au fost diminuate atat zgomotele de rulare, cat si cele aerodinamice si cele generate de grupul moto-propulsor.

Adaugă un comentariu