Noul Fiat 124 Spider este confirmat oficial de o serie de teasere

După o lungă perioadă în care așteptările fanilor au fost alimentate doar de zvonuri, Fiat 124 devine o certitudine. Constructorul italian tocmai lansat un teaser sub forma unor ilustrații animate în care își face apariția noul roadster.

Așadar, Fiat va renaște sigla 124 pe baza platformei tehnice introduse de noua Mazda MX-5. Inițial, colaborarea dintre grupul FCA și marca japoneză trebuia să se materializeze și într-un nou model Alfa Romeo, însă temerile că fanii vor privi ca o blasfemie un Spider produs Japonia i-au făcut să se reorienteze către un model Fiat. Aceștia din urmă au deja experienţă în producția de automobile în țări străine, 500L fiind produs în Serbia, iar viitorul Tipo, în Turcia.

În pozele spion surprinse anterior se poate vedea că Fiat 124 are cam aceleași proporții cu Mazda MX-5, însă va îmbrăca haine proprii. Cel mai probabil, FCA își va monta propriile motoare sub capota noului roadster, favorite fiind cel de 1,4 litri folosit de Abarth 500 sau mai potentul propulsor de 1,75 litri de la Alfa Romeo 4C.

Date fiind aceste teasere, sunt șanse mari ca noul Fiat 124 să fie dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles de această lună.

Adaugă un comentariu