Noul Hyundai i10, gata de start

Hyundai Motor Europa a dezvaluit primele imagini cu noua generatie i10, cel mai recent model european al producatorului.

Lansat pe piata la cinci ani dupa predecesorul sau, noul i10 reprezinta o evolutie semnificativa pentru Hyundai in clasa A. Noul i10 ofera un nivel inalt de confort si siguranta, dar si dotari care se regasesc la clasele superioare. Printre acestea se numara: aerul conditionat automat, volanul imbracat in piele cu incalzire si pilotul automat cu limitare de viteza. Totodata, sistemul de control al stabilitatii si airbag-ul tip cortina sunt incluse in dotarile standard.

Comparativ cu predecesorul sau, noul i10 este mai lung (+80 mm), mai lat (+65 mm) si mai scund (-50 mm). De asemenea, ofera in spate cel mai generos spatiu pentru picioare din clasa sa (1.890 mm). Capacitatea portbagajului a fost extinsa cu 10%, oferind 252 litri cu bancheta din spate in pozitie normala.

i10 are la baza o noua platforma cu un ampatament cu 5 mm mai lung. Amortizoarele spate au fost repozitionate pentru a asigura controlul mai facil al rotilor pe toate suprafetele de drum. Imbunatatirile aduse noului i10 ofera o dinamica de condus superioara si un nivel de zgomot redus – atribute ce se regasesc la modelele de clasa B.

Productia noului i10 va demara in luna septembrie, la fabrica Hyundai din Izmit, Turcia. Aici este produs si modelul de clasa B – i20, iar capacitatea anuala a uzinei va creste pana la 200.000 unitati, ca urmare a investitilor in infrastructura efectuate in regiune. Odata cu lansarea noului i10, 90% dintre modelele Hyundai comercializate in Europa vor fi construite pe continent.

Adaugă un comentariu