Noul Kia Seltos atacă segmentul SUV-urilor compacte

Kia atacă segmentul SUV-urilor compacte cu noul Seltos. Deşi nu au fost comunicate şi dimensiunile cel mai probabil noul SUV ar putea fi doar puţin mai mare decât Kia Stonic şi poate veni cu sistem de tracţiune integrală. 

Noul Kia Seltos – design

Noul model dispune de o grila sportivă “tiger nose”, o capota lungă, bara frontală evidenţiată cu un ornamnet cu rol de protecţie și linii ascuțite inserate în caroserie.  Linia plafonului îmbinată cu ramele geamurilor care se îngustează către partea posterioară a automobilului dau un aer subtil de sportivitate. Bara din spate, care inglobază toba de eșapament cu efect metalic, accentuează aspectul dinamic.

Seltos este echipat cu faruri și stopuri full LED. SUV-ul dispune de sistemul de aprindere automată a luminilor pe timp de zi, cu tehnologie LED, atât pentru blocurile optice față cât și spate și grafică 3D pentru semnalizatoare.

Kia Seltos este echipat cu jante din aliaj argintii, de 16', 17' sau 18' (inchi), care complimentază dimensiunile și forma automobilului. Roțile sunt echipate cu pneuri de înaltă aderență, cu dimensiuni de 205/60 R16, 215/55 R17 sau 235/45 R18.

Noul Kia Seltos – interior

La interior găsim un sistem de infotainment cu touchscreen de 10.25 inchi, de ultimă generație și sistemul ambiental Sound Mood Lighting. Acesta pulsează pe ritmul muzicii redate de sistemul audio, dispunând de opt culori personalizabile și șase teme de iluminare a habitaclului.

SUV-ul primeşte şi sistemul Head-Up Display de 8.0 inchi care proiectează informațiile relevante pe un panou de sticlă situat deasupra volanului. Modelul este disponibil de asemenea, cu sistemul audio premium Bose, cu opt boxe.

Seltos este echipat cu șase airbag-uri și cu o serie de sisteme electronice de siguranță. Acestea includ în dotarea standard sistemul de stabilitate a vehicului (VSM – Vehicle Stability Management) care include controlul tracțiunii și controlul electronic al stabilității, ABS, sistemul de control al tracțiunii (Traction Control System), sistemul de asistare la plecarea din rampă și de senzori de parcare față și spate, pentru asistență în timpul manevrelor de parcare.

Noul Kia Seltos – gama de motoare

Seltos este echipat cu a treia generație a gamei de sisteme de propulsie denumită Smartstream. Modelul este disponibil cu motorul pe benzină turbo T-GDI de 1.6 litri, care oferă 177 CP, motorul aspirat pe benzină de 2.0 litri, care oferă 149 CP și motorul diesel de 1.6 litri, care oferă o putere de 136 CP. În funcție de piața de comercializare, Seltos va fi disponibil cu până la trei tipuri de transmisie automată, pentru a satisface nevoile și stilurile de condus ale cumpărătorilor – transmisia automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteze (7DCT), transmisia automată cu șase trepte (6AT) și transmisia CVT (Continuously Variable Transmission).

Pentru a îmbunătăți și mai mult experiența de condus, Seltos este echipat cu sistemul Drive Mode Select, care permite șoferilor să adapteze comportamentul automobilului în funcție de stilul de condus preferat sau de condițiile de rulare. Șoferii pot alege între modurile ‘Normal, ‘Eco și ‘Sport.

Noul Kia Seltos – disponibilitate

Producția noului Kia Seltos se va realiza în fabricile din India și Coreea de Sud. SUV-ul va fi comercializat pe piețele globale începând cu a doua jumătate a anului 2019.  Din declaraţiile oficialilor companiei asiatice deducem că acest nou model are în primul rând rolul de a performa pe piaţa din India. Din acest motiv datele tehnice furnizate până acum sunt centrate pe modelul care va fi vândut pe această piaţă.

La momentul în care Kia Seltos va debuta pe piaţa europeană vom afla cu siguranţă mai multe despre dotări şi alte motorizări.

taguri
Adaugă un comentariu