Noul Mercedes-Benz Clasa G: legenda continuă

Noul Mercedes-Benz Clasa G a debutat oficial Salonul Auto de la Detroit. Legendarul model off road al producătorului german îşi păstrează în linii mari aspectul consacrat şi aduce noi inovaţii tehnologice. 

Noul Mercedes-Benz Clasa G este mai lung cu 5.3 centimetri și mai lat cu 12.1 centimetri. Deşi are dimensiuni mai mari, noul Clasa G este mai ușor cu 170 de kilograme pentru că s-a folosit din plin aluminiu pentru diverse elemente ale caroseriei.

Noul Mercedes-Benz Clasa G are o gardă la sol de 241 de mm și poate traversa vaduri de apă cu o adâncime maximă de 700 de mm. Unghiul de atac măsoară 31 de grade, iar cel de degajare măsoară 30 de grade. Noul Clasa G are suspensie independentă pe puntea față și cu una multilink pe puntea spate.

În momentul lansării, noua generație Mercedes-Benz Clasa G va fi oferită în versiunea G 500. Sub capotă se află un motor V8 de 4.0 litri beniznă care produce 422 de cai putere și 610 Nm între 2.000 și 4.750 rpm, cuplat cu o transmisie automate cu 9 rapoarte (9G-Tronic) setată special pentru Clasa G.

Interiorul noului Mercedes-Benz Clasa G are planșa de bord modificată pentru o configurație în care se pot comanda opţional două ecrane de 12.3 inch.

Noul Mercedes-Benz Clasa G poate fi comandat în Germania cu un preţ care începe de la 107.040 euro.

Adaugă un comentariu

Articole similare