Noul Mercedes-Benz GLB – un SUV premium compact cu şapte locuri

Noul Mercedes-Benz GLB este un SUV premium compact cu şapte locuri poziţionat între GLA și GLC, care preia motorizările de la Clasa A. Argumente suficiente pentru un succes garantat?

Probabil că răspunsul este unul pozitiv pentru că trăim în epoca SUV şi nu se putea ca tocmai Mercedes-Benz să nu profite de acest trend. La acest lucru se adaugă şi experienţa nemţilor dobândită din succesul înregistrat de Clasa A!

Noul Mercedes-Benz GLB are o lungime de 4.634 de mm, o lățime de 1.834 de mm, o înălțime de 1.658 de mm. şi un ampatamentul de 2.829 de mm. În cazul versiunii cu cinci locuri volumul portbagajului este 560 de litri, iar prin rabatarea scaunelor din spate se ajunge la 1.755 de litri. În cazul variantei cu şapte locuri este bine de ştiut că se pot transporta doar pasageri o înălţime maximă de  1.68 m!

Noul Mercedes-Benz GLB – motorizări

Mercedes-Benz GLB 200 reprezintă intrarea în gamă şi poate fi configurat cu motorul pe benzină de 1,3 litri/163 Cp şi o cutie automată cu şapte rapoarte 7G-DCT .  La Mercedes-Benz GLB 250 4MATIC  găsim sub capotă un motor pe benzină de 2,0 litri / 224 CP cuplat la o cutie automată cu 8 trepte și de sistemul de tracțiune integrală 4Matic.

Mercedes-Benz GLB 200 d reprezintă varianta de bază a propulsoarelor diesel şi este configurat cu o unitate de 2 litri/150 Cp pentru care este disponibilă cutie automată 8G-DCT.  Urmează Mercedes-Benz GLB 200 d 4Matic cu acelaşi motor la care se adaugă tracţiunea integreală şi Mercedes-Benz GLB 220 d 4MATIC cu motorul de 2 litri în varianta de 190 CP.

La interior, Mercedes-Benz GLB este oferit cu un instrumentar digital de bord și cu un ecran tactil dedicat sistemului de infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Acest sistem poate fi controlat vocal şi este capabil să asimileze informaţii.

Noul Mercedes-Benz GLB va fi produs în Mexic şi China. Poate fi comandat la finalul acestui an.

Adaugă un comentariu