Noul Opel Corsa – pariu electric!

Cea de-a șasea generație de Opel Corsa devine electrică! Decizia este una radicală dacă ţinem cont de cele peste 13,6 milioane de unități produse de la premiera mondială din 1982.

Sistemul de propulsie al modelului Corsa electric generează 136 cp și unui cuplu maxim de 260 Nm. Noul model cu o lungime de 4,06 metri accelerează de la o la 100 km/ în 8,1 secunde. Bateria de 50 kWh asigură o autonomie de 330 km conform standardului WLTP şi poate fi încărcată rapid până la 80% din capacitate în 30 de minute.

Autonomia poate fi adaptată de către șofer, care are la dispoziție trei moduri de conducere – Normal, Eco și Sport. Sport crește agilitatea și dinamica de conducere, cu o scădere moderată a autonomiei. În modul Eco, autovehiculul Corsa electric devine un alergător de anduranță, sporind semnificativ autonomia, cu impact minim asupra confortului.

Opel a dotat noul Corsa cu faruri adaptive şi funcție anti-orbire IntelliLux LED matrix, sistemul Flank-Guard şi tempomat adaptiv pe bază de radar. La interior avem sistemul multimedia Navi cu ecran color tactil de 7 inchi sau vârful de gamă Multimedia Navi Pro cu ecran color tactil de 10 inchi.

Pe de altă parte sperăm să mai vedem în viitor şi o verisune Corsa OPC. Până atunci ne mulţumim cu Opel Corsa GSi, un model care preia şasiul sport şi frânele performante de la versiunea OPC. Noul hot hach din Rüsselsheim vrea să fie luat în serios alături de fratele mai mare Opel Insignia GSi.

Adaugă un comentariu