Noutate compacta de la Alfa Romeo

Alfa Romeo Giulietta este noul model compact anuntat de italieni. Giulietta va fi prezentat oficial in luna martie 2010, la viitorul Salon Auto de la Geneva si va fi comercializat dupa aceasta data.

Numele noului model aminteste de anii ’50 si de vremuri pline de glorie pentru producatorul italian.

Alfa Romeo informeaza ca Giulietta a fost gandit ca un model cu valente sportive, dar care sa ofere si confort indiferent de calea de rulare. Producatorul descrie automobilul utilizand termeni ca „agilitate” si „siguranta” si mentioneaza si noul sistem de directie, dar si caroseria cu structura din aluminiu.

Designul elegant si sportiv al caroseriei este subliniat si de farurile cu tehnologie LED si functie pentru luminarea pe timp de zi (Daytime Running LightsDRL), dar si de stopurile care si ele utilizeaza tehnologia LED.

Ca dimensiuni, Alfa Romeo Giulietta are 4.350 mm in lungime, 1.460 mm pentru latime si 1.800 mm in inaltime. Ampatamentul are valoarea de 2.630 mm, iar capacitatea portbagajului este de 350 litri.

Cu toate ca nu exista momentan fotografii cu interiorul noului model, Alfa Romeo informeaza ca acesta a fost inspirat de 8C Competizione, a beneficiat de atentia pentru detalii si pentru materiale si dispune de elemente din aluminiu.

Tehnic, Alfa Romeo Giulietta va debuta cu patru motoare care indeplinesc normele de poluare Euro 5, iar standard, beneficiaza de start&stop. Motoarele alimentate cu benzina sunt doua la numar si este vorba despre 1.4TB care dezvolta 120 CP si 1.4TB MultiAir care furnizeaza 170 CP. La capitolul diesel, vorbim despre 1.6 JTDM cu 105 CP si 2.0 JTDM care dezvolta 170 CP. Oferta de motorizari va fi completata cu versiunea botezata Quadrifoglio Verde si motor 1750 TBI de 235 CP.

Standard, Alfa Romeo Giulietta va dispune de VDC (Vehicle Dynamic Control), DST (Dynamic Steering Torque), diferential electronic Q2 si DNA.

Adaugă un comentariu