Fără urmași pentru A1 și Q2 – Audi se va concentra pe modelele mai mari

Oficialii Audi au confirmat că A1 și Q2 nu vor mai primi o nouă generație, așa că dacă aveați de gând să achiziționați unul din cele două modele, ar trebui să vă grăbiți.

Informația vine chiar de la șeful Audi, Markus Duesmann, care a precizat că urmașii lui A1 și Q2 nu ar fi adus un profit atât de consistent pentru companie. “Am decis să nu mai investim în direcția unui nou A1. De asemenea, vă pot spune că nu va exista un succesor nici pentru Q2. Vom extinde gama de modele în partea superioară”.

Audi A1 a debutat în 2010 și se află în acest moment la a doua generație, în timp ce Q2 se află încă la prima iterație. SUV-ul premium de dimensiune compactă a debutat în 2016, în timp ce anul 2020 i-a adus un facelift.

Anunțul face referire și la modelele Audi Q2 fabricate în China. Interesant este că piața de acolo beneficiază de o versiune numită Q2L care beneficiază de un ampatament alungit. Tot exclusivă pentru China este și versiunea electrică Q2 e-tron, care vine cu un acumulator de 38 kWh ce asigură o autonomie de circa 265 km (calculată conform ciclului de testare NEDC).

Din păcate, sfârșitul lui Q2 include și versiunea fierbinte SQ2, model ce beneficiază de 300 CP și de 400 Nm și poate fi achiziționat și în România începând de la 55.471 de euro.

Adaugă un comentariu