Noutate Dacia: Duster primește cea mai economică motorizare!

Dacia Duster, unul dintre cele mai apreciate SUV-uri la nivel european, ar putea să ne surprindă în Ianuarie cu o nouă motorizare, cea mai economică de până acum.

Citește și:

Supărare mare printre fanii Dacia: de ce nu pot cumpăra noul Sandero RS cu 150 CP în România?

 

 

 

Anul 2020 se anunță unul important pentru Dacia, cele mai importante noutăți fiind noile generații Sandero și Logan. În privința hatchback-ului, ne așteptăm să împrumute platforma (și o parte din motorizările) noului Renault Clio. Totodată, noile intrări în gama Dacia ar putea aduce, în premieră, și un model hibrid, în forma lui Sandero Stepway.

Însă mult mai devreme de Septembrie (la Salonul Auto de la Paris) când vor fi prezentate acestea, Duster ne va surprinde cu o nouă versiune, probabil cea mai tentantă de până acum în ceea ce privește costurile de rulare.

Este vorba despre o motorizare care folosește gaz petrolier lichefiat (GPL). Motorul folosit de aceasta este 0.9 TCe – disponibil deja în gama Duster – care va avea 100 de cai-putere. Conform publicației franceze L’Argus, Duster GPL va avea rezervorul în locul roții de rezervă, deci spațiul interior nu va avea de suferit. Așa cum este de așteptat, versiunea pe gaz va dispune de sisteme de siguranță suplimentare, conform cu standardele în vigoare.

Din punct de vedere al poziționării în gamă, Dusterul pe GPL va fi cu 700 de euro mai scump decât versiunea 0.9 TCe pe benzină. Dacă acest raport se va păstra și la noi în țară, asta ar însemna că modelul pe gaz va avea un preț de pornire de până în 14.500 de euro.

Francezii mai spun și că viitoarele Logan și Logan MCV vor primi, la rândul lor, motorizări GPL – cel mai probabil odată cu lansare noii generații, în toamna acestui an.

Cifrele asociate pieței de autovehicule GPL în România sunt foarte mici – doar 1.341 de astfel de autoturisme au fost înmatriculate în perioada Ianuarie-Septembrie 2019 – însă piața aftermarket a instalațiilor de GPL este considerabil de mare.

    Dobre says:

    Buna ziua, doresc sa stiu in ce luna a anului 2020 are debutul noul Logan? Multumesc.

    LAURENTIU POP says:

    Motorizarea e importanta dar uitati-va la bord. De tot rahatul in secolul 20 . Trabant
    Spatele arata ca o vaca lauza .

    Gicu says:

    dar despre siguranta pasagerilor din masina nu zice nimeni nimic? nici o imbunatatire nu se face? Mai importante sunt micile imbunatatiri la design etc ?Pacat!

Adaugă un comentariu