Nu necesită artificii de marketing: McLaren GTS 2024 aduce plus-valoare cuantificabilă pe fondul unui caracter dedicat sportivității rutiere.

Ba chiar cosiderăm că un mesaj de felul „cea mai practică mașină supersport' riscă să dăuneze noului McLaren GTS, ca exponent al unei dinamici fără compromis – și totuși, mașina a fost deja promovată în asemenea termeni. Deoarece McLaren este o marcă unică în lume, justificându-și existența numai din perspectiva celor mai înalte performanțe posibile, orice argument care nu vizează conotații și implicații referitoare la abilitățile dinamice tinde să fie perceput, de fapt, ca un factor compromițător.

Cu adevărat relevant referitor la McLaren GTS ar fi să menționăm că noul coupe britanic este superior din punct de vedere al performanțelor față de predecesorul său, McLaren GT (apărut în 2020). Pentru a clarifica imaginea complet, McLaren GTS constituie o evoluție majoră a lui McLaren GT – când lucrezi în serie restrânsă cu tehnologii extreme de felul celor utilizate la McLaren, să faci o mașină complet nouă ar presupune, de fapt, să vii cu un salt conceptual (radical, dacă s-ar putea), nu doar cu o mașină mai bună.

Revenind la McLaren GTS 2024, rolul său este acela de a-i împrieteni pe adepții genului sport-GT cu marca McLaren, în contextul în care aceștia ar avea rețineri date de imaginea extremă a multora dintre realizările casei. Ideea este că o motorizare V8 twin-turbo de 4,0 litri care furnizează 635 CP la 7500 rpm și atinge un cuplu maxim de 650 Nm/5500-6500 rpm, se prezintă ca oferind mult, dar nu tocmai într-un mod exagerat. Cutia de viteze mecanică de tip SSG (Seamless Shift Gearbox) dispune de 7 trepte.

Pentru că mașina cântărește numai 1520 kg, McLaren GTS are cel mai bun raport putere/masă din segmentul său. Vorbim aici despre 418 CP/tonă. Structura portantă ultraușoară de tip monococă face parte din seria MonoCell II-T, menită să aplice tehnologia avansată a fibrelor de carbon armate la automobile de stradă.

Accelerația de la 0 la 200 km/h durează 8,9 s, adică timpul necesar unei mașini familiale ceva mai „înțepate' pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. La această din urmă probă, McLaren GTS reușește să obțină cronometrarea de 3,2 s. Viteza maximă este de 326 km/h.

Pentru că McLaren GTS 2024 vrea să facă o bună impresie, interiorul său are finisare cu caracter premium, nu competițional. De asemenea, automobilul dispune de două portbagaje. Cel din spate are volumul de 419 l, iar cel din față oferă alți 150 l. Ca urmare, McLaren GTS 2024 este un coupe GT extrem în ceea ce privește spațiul pentru bagaje la coupe-urile cu motor amplasat central, totalizând un volum util de 569 l!

Un preț orientativ pentru McLaren GTS ar fi 376,280 de euro. Dacă, prin intremediul unei astfel de achiziții, doriți să aniversați împreună cu cei de la McLaren împlinirea a 60 de ani de când Bruce McLaren a înființat compania, atunci puteți să bifați și pachetul de opțiuni „60th Anniversary'.

Adaugă un comentariu

Articole similare