Nu știm ce actor va prelua rolul James Bond, dar bănuim cu ce mașină va apărea în film: Aston Martin Vantage e o valoare sigură.

Clarificare binevenită: de-a lungul a 74 de ani de istorie a denumirii, titulatura Vantage s-a referit adesea la cele mai performante variante ale diverselor serii de mașini sport produse de Aston Martin. În 2024, când spunem Aston Martin Vantage, referirea devine unică și desemnează acel coupe din ofertă care este dedicat prin definiție performanței pure.

Venind curând după lansarea prestigioaselor Aston Martin DB12 Coupe și Volante, noua serie Aston Martin Vantage completează generația tânără a mașinilor sport produse de marca britanică. Directorul executiv Amedeo Felisa, a declarat cu prilejul lansării: „Pe măsură ce avansăm într-o perioadă de schimbări esențiale în lumea mașinilor de înaltă performanță, este important să rămânem fideli acelor calități pe baza cărora a fost construită o marcă legendară.

Orice mașină numită Vantage are de confirmat așteptări înalte, motiv pentru care cel mai nou model își asumă un angajament neclintit față de performanța de top în forma sa cea mai pură și cea mai explicită. Puterea și viteza de lider în clasă îi susțin acreditările, valorificate prin cele mai noi tehnologii pentru șasiul perfect pus la punct și echilibrat, având motorul față și tracțiune spate, al lui Vantage. Am creat astfel o mașină sport pe care de poți baza și care dă dependență. Adăugând aici stilul asertiv, interiorul complet nou și dotat cu infotainment de ultimă generație, Vantage are cotă de top mondială în toate privințele'.

Propulsat de o motorizare V8 4.0 Twin-Turbo de origine AMG semnificativ perfecționată și asamblată manual, noul Aston Martin Vantage este cel mai rapid din istoria legendarei denumiri. Cu o putere maximă de 665 CP și o caractersitică de cuplu având vârful la 800 Nm, nu are nevoie de niciun fel de recomandări pentru a se prezenta la intrarea pe circuite. Exploatarea acestor parametri prin intremediul unei cutii de viteze automate cu 8 trepte de origine ZF permite lui serie Aston Martin Vantage să atingă viteza maximă de 325 km/h și să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3,5 s.

Adaugă un comentariu