Nume cu tradiție, dar tehnică total nouă: viitorul SUV electric Opel Frontera va fi lansat spre finalul anului 2024.

Anunț oficial din partea mărcii Rüsselsheim: denumirea Opel Frontera va reveni în 2024 și va fi aplicată, după câte se pare, unei serii de SUV-uri cu statut de vârf de gamă. Din punct de vedere tehnic, se mai cunoaște că viitorul Opel Frontera va avea încă de la debutul comercial propulsie electrică.

Inspiratul nume Opel Frontera a devenit cunoscut începând din 1991, când a fost lansată prima generație de automobile 4×4 de teren sub marca Opel, pe atunci patronată de General Motors. În acest caz, vorbim despre o serie de automobile cu configurație constructivă tradițională, având șasiu separat de caroserie, variante de ampatament mic și mare (caroserii cu două sau patru portiere) și tracțiune de tip 4×4 nepermanent. Opel Frontera a fost similar cu Isuzu Rodeo. Fabricația celei de-a doua generații Opel Frontera a încetat în 2004.

Noul Opel Frontera, care va fi prezentat în cursul acestui an, va fi o mașină interesantă, avansată, dotată cu numeroase funcții inteligente. De asemenea, va etala o nouă interpretare robustă a filozofiei de design incisiv și pur de la Opel, în plus va fi primul automobil de serie al mărcii germane care va purta noua siglă Opel ‘Blitz.

„Numele Frontera este ideal pentru noul nostru SUV captivant. Acesta va avea un caracter plin de încredere și va fi poziționat chiar în centrul pieței, a declarat Florian Huettl, CEO Opel.

Viitorul Opel Frontera se va face remarcat printr-un nivel ridicat de spațiu și versatilitate și, astfel, se va adresa atât clienților cu un stil de viață activ, cât și familiilor. Noul venit va continua, de asemenea, tradiția îndelungată a mărcii Opel de a propune mobilitate la prețuri accesibile pentru un număr mare de clienți.

Apariția variantei electrice BEV a noii generații Opel Frontera, împreună cu lansarea versiunii complet electrice a noii generații Grandland (programată tot pentru acest an), va marca o etapă importantă în tranziția mărcii din Rüsselsheim către statutul de marcă 100% electrică. Ulterior, Opel va oferi cel puțin o variantă electrică pe baterii pentru fiecare linie de autovehicule.

În prezent, gama largă de modele Opel electrice pe baterii se extinde deja de la Corsa Electric, Mokka Electric, Astra Electric și Astra Sports Tourer Electric, până la noile modele pentru transportul de persoane Combo Electric și Zafira Electric. În plus, versiunile BEV ale întregului portofoliu de vehicule comerciale sunt deja disponibile astăzi – inclusiv noul Combo Electric, noul Vivaro Electric și noul Movano Electric.

taguri
Adaugă un comentariu