O nouă tentativă de record mondial: un nevăzător vrea să conducă cu 324 km/h

Cetățeni, ni se pregătește o nouă tentativă de record mondial: 324 km/h și legat la ochi. Da, acesta este un record Guinness în vigoare și implică conducerea unui autovehicul în timp ce șoferul este legat la ochi.

Oficial, recordul implică legarea șoferului la ochi, însă Dan Parker, un american care și-a pierdut vederea în 2012 în urma unui accident, glumește pe faptul că el nu va avea nevoie să se lege la ochi, deoarece nu mai are capacitatea de a vedea. Actualul deținător al recordului este Mike Newton, un cetățean al Regatului Unit care a condus cu 322.6 km/h, iar Dan Parker vrea să atingă 324 km/h la volanul unui Corvette de 800 de cai-putere fără să vadă nimic.

Record istoric: Un britanic a pedalat cu 280 km/h pe bicicletă

Pentru tentativa sa de record mondial Guinness, Dan Parker a pregătit un Corvette care dezvoltă 800 de cai-putere și pe care l-a condus în repetate rânduri cu peste 240 km/h. În cazul tentativei de record mondial Guinness, el va trebui să facă acest lucru în fața inspectorilor Guinness și respectând regulile specifice de omologare a acestor recorduri.

Record Guinness – cea mai stransa parcare paralela

Dan Parker este sprijinit în tentativa sa de record mondial de General Motors, adică tocmai compania care a produs modelul Corvette C6 în 2008. Americanul și-a modificat mașina pentru competiții și este dornit să arate că o persoană care și-a pierdut vederea poate să conducă un autoturism și că poate să facă acest lucru la peste 200 de mile pe oră, iar ținta sa este de minimum 324 km/h.

Scopul acestui record mondial Guinness, pe lângă faima asociată cu deținerea sa și intrarea în cărțile de istorie, este de a demonstra altor nevăzători că noile tehnologii au potențialul de a le schimba viața de zi cu zi și că au un potențial imens în față alături de acestea. În acest sens, compania Cruise Automation, achiziționată în trecut de GM, îl va sprijini cu tehnologia sa de inteligență artificială pe pilotul american, oferindu-i instrucțiuni vocale automate în timpul conducerii.

Porsche Taycan: drift de record mondial!

De parcă situația nu era deja impresionantă, pilotul american a dezvoltat în regie proprie mașina sa de competiție și are o afacere pe care a dezvoltat-o de la zero pentru a-și finanța obiectivul. El produce pixuri, stilouri și aparate de ras, pe care le vinde pe internet pentru a putea cumpăra piese pentru automobilul său de competiție. Multe dintre produsele sale vin cu un motto serigrafiat: ‘You can make excuses, or you can make it happen’ (n.r. : Poți să găsești scuze, sau poți să îți îndeplinești obiectivul.’

Record mondial: Volvo a organizat cea mai mare întâlnire auto din toate timpurile

Aceste instrucțiuni vocale îi spun lui Dan Parker unde se află în raport cu linia centrală stabilită anterior, ceea ce îi permite să conducă drept. Americanul este fidel modelului Corvette în ciuda faptului că și-a pierdut vederea în urma unui accident care a avut loc pe o pistă de accelerare când pilota un Corvette din 1963 și a ajuns într-un zid după ce a pierdut controlul acestuia.

Adaugă un comentariu