O porţiune din autostrada Sebeș – Turda a fost afectată de alunecările de teren

Alunecările de teren de pe lotul 4 al autostrăzii Sebeș Turda dau peste cap planurile ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, privind tăierile de panglici. Lotul 4 al autostrăzii, cel care pornește de la localitatea Turda, este programat pentru deschidere, alături de lotul 3, până la finele acestui an. În ultima lună însă, mii de metri pătrați de teren, pe care este construită inclusiv autostrada, au luat-o la vale cu un metru.

Prima mașină adevărată fabricată în România! Se vindea ca pâine caldă!

NOILE MAȘINI ALE POLIȚIEI de 50 de milioane de euro! Uite ce pot cumpăra! FOTO

Falii importante au devenit vizibile pe suprafața autostrăzii. Alunecarea, a treia după cea a lotului 3 din Sibiu Orăștie și a lotului 2 din Lugoj Deva, ridică semne de întrebare asupra capacității Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR) de a construi autostrăzi pe alte forme de relief decât în câmpie.

Toți șoferii trebuie să știe asta! Cum se conduce corect o mașină!

Dacia Duster – primele poze cu interiorul!

În anul scurs, CNAIR și constructorul nu au indreptat situația. Volumul lucrărilor de reparații este acum uriaș. Pe o distanță de 480 de metri, la kilometrul 67 al autostrăzii, s-a găsit o soluție tehnică foarte complicată, dar menită să evite alunecările de teren. Pe solul instabil unde se afla lacul s-au adus 83.000 de metri cubi de piatră, apoi deasupra 282 de coloane din beton cu un diametru de 1,2 metri și o lungime între 12 și 18 metri, iar și mai sus un sistem geogril 3D (un fel de cofraj) umplut cu piatră. Abia apoi vine structura rutieră. Acest sector este cel mai întârziat din întregul tronson.

Sursa: digi24.ro

Permisele de conducere vor fi primite prin poștă și vor fi livrate gratuit

Ce șofer inconștient! O femeie a fost surprinsă conducându-și Loganul cu bebelușul în brațe

Adaugă un comentariu