Obţinerea permisului va fi condiţionată de promovarea unui curs

Cei care vor să obţină permisul de conducere ar putea fi obligaţi să promoveze şi un curs de prim ajutor în trafic. Iniţiativa aparţine unui grup de 31 de parlamentari care au semnat un proiect de lege în acest sens. 

Adio permis în format fizic! Ce le vom arăta polițiștilor!

Te-ai urcat băut la volan? Poți să te alegi cu dosar penal

Ce a făcut un român, supărat că mașina nu pornește. A luat ciocanul și…

Potrivit iniţiatorilor, procedura, care este deja practicată în 16 ţări din Uniunea Europeană, nu ar presupune niciun cost suplimentar din partea cursanţilor şi ar ajuta, în timp, la reducerea numărului de decese cauzate de accidentele rutiere.

Un șofer din Suceava a primit 15 amenzi în câteva minute

Motocicletele zburătoare din Star Wars au devenit reale! Ce țară le folosește

Puşi în faţa unor situaţii-limită, oamenii nu ştiu întotdeauna cum să reacţioneze. Iată de ce, spune deputatul PSD Tudor Ciuhodaru, e nevoie de o astfel de lege.

De ce nu trebuie să cumperi o mașină adusă din Germania – UN EXEMPLU PERFECT

Detalii șocante despre MICHAEL SCHUMACHER. Cum a ajuns să arate fostul pilot de Formula 1

Tudor Ciuhodaru: „Peste 50 la sută dintre decesele din accident rutier au loc în primele 8 minute. 80 % dintre decesele prin accident rutier, şi vorbesc de o statistică făcută pe 2300 de accidente, au loc în afara localităţii, acolo unde ştiţi cam care sunt timpii de intervenţie şi care sunt resursele medicale.'

Ne-am obișnuit cu stâlpii în mijlocul drumului. Dar chiar și o fântână?

S-a anunțat azi! SISTEMUL DE 100 DE MILIOANE de euro care VEDE TOȚI ȘOFERII!

Specialiştii avertizează însă: cei care acordă primul ajutor trebuie să aibă o bază solidă de cunoştinţe, ca să nu facă mai mult rău.

Alis Grasu – manager SABIF: „Până la venirea echipajelor, trebuie să ştie să facă manevre simple, salvatoare de viaţă şi anume: să facă compresii toracice, ventilaţii'.

Sursa: digi24.ro

    Mirel says:

    ce ventilatii sa-i fac celui accidentat? sa il apas pe piept si poate el are coloana fisurata sau rupta sau are hemoragie interna etc ? de unde sa stiu? Mare prostie treaba cu amenda pt trusa sanitara

Adaugă un comentariu