Oficial: Jaguar Lightweight E-Type Concept – Cand legenda intalneste modernul

In urma cu cateva zile va anuntam ca Jaguar Land Rover va expune in cadrul Concursului de Eleganta de la Pebble Beach o versiune speciala a legendei E-Type.

Astazi, oficialii britanici au publicat primele imagini si detalii cu viitorul Lightewight E-Type Concept.

Pentru inceput trebuie sa stiti ca noul prototip din Albion este o versiune moderna a clasicului E-Type. Acesta dispune de o structura monococa din aluminiu si de un plafon demontabil fabricat din acelasi material usor. De asemenea, mare parte din caroserie a fost procesata din aluminiu, iar la interior, accesoriile metalice, elementele din lemn si pielea Connolly care imbraca scaunele ofera atmosfera clasica.

Asa cum probabil ati intuit, noul Lightweight E-Type Concept a fost dezvoltat de divizia de personalizare Special Vehicle Operations, aceeasi entitate care fabricat noul Range Rover Sport SVR, cel mai rapid SUV de pe Nurburgring.

jaguar lightweight e-type concept (6)

Trenul de propulsie al lui Jaguar Lightweight E-Type Concept

Sub capota legendei moderne gasim un motor de 3,8 litri cu sase cilindri in linie capabil sa produca 345 CP si 380 Nm. Resursele unitatii sunt puse in valoare cu ajutorul unei cutii de viteze manuale cu patru rapoarte.

Conform oficialilor Jaguar Land Rover, sase astfel de exemplare vor fi produse, iar fiecare va putea fi omologat de FIA pentru a concura in cursele de masini clasice.

Citeste si: Pebble Beach – Istorie, lux si eleganta pe Coasta de Vest a Americii

Adaugă un comentariu