Opel Corsa – Poze si detalii oficiale

Opel a prezentat in cursul diminetii de astazi noua generatie a lui Corsa. Cea de-a cincea reiterare a subcompactei din Russelsheim promite sa ofere o noua experienta in materie de sofat prin intermediul unor imbunatatiri, atat la nivelul sasiului, cat si in dreptul motoarelor si a cutiei de viteze.

Dar pentru inceput vom discuta despre design-ul celei de-a cincea generatii a lui Opel Corsa. Daca pana acum, Corsa mergea pe influentele fratilor mai mari, de aceasta data, micutul neamt a primit un exterior asemanator cu cel al lui Adam. Astfel, Opel incearca sa isi faca publicul sa deosebeasca mult mai usor modelele de clasa mica, fata de cele din segmentele superioare.

 

Design-ul noului Opel Corsa

La nivel exterior, cea de-a cincea generatie a lui Opel Corsa se remarca prin influentele primite de la fratele mai mic, Adam. Astfel, avem de-a face cu blocuri optice noi, cu lumini diurne de tip LED si cu o grila trapezoidala cu tenta sportiva. Partea posterioara a micutului Corsa este dominata de stopurile caracteristice producatorului din Russelsheim.

cq5dam.web.1280.1280 (11)

 

Interiorul noului Opel Corsa

Daca design-ul celei de-a cincea generatii a lui Corsa inca nu va fascineaza, atunci interiorul cu siguranta o sa va aduca zambetul pe buze. Habitaclul vine cu linii dinamice, cu materiale ceva mai bune din punt de vedere calitativ, dar si cu o antifonare mai buna. Impreuna cu sasiul modificat, toate aceste imbunatatiri, vin sa aduca un plus in dreptul confortului dumneavoastra.

Tot la interior, a cincea generatie a lui Opel Corsa vine cu o consola centrala noua, menita sa sporeasca ideea de spatiu. In centrul panoul sta acum un ecran tactil de 7 inch cu ajutorul caruia clientii se vor bucura de beneficiile aduse de sistemul IntelliLink. Pozitionarea ecranului destul de aproape de maneta schimbatorului de viteze, va facilita utilizarea sistemului de infotainment propus de Opel.

Tot la acest capitol trebuie sa amintim ca sistemul IntelliLink este compatibil cu gadgeturile Apple si Android.

cq5dam.web.1280.1280 (17)

 

Sistemele de asistenta si siguranta de pe noul Opel Corsa

In dreptul acestui capitol trebuie sa mentionam ca noua generatie Corsa se lauda cu o multime de astfel de “bunatati”. Amintim aici sistemul Side Blind Spot Alert si camera video frotnala Opel Eye ce vine cu urmatoarele sisteme integrate: Road Sign Recognition, Lane Departure Warning, High Beam Assist, Following Distance Indication si Forward Collision Warning.

Tot la acest capitol amintim, sistemul Advanced Park Assist care va fi de folos in manevrele stanse din parcare.

 

Gama de motorizari a noii generatii Opel Corsa

Sub capota celei de-a cincea generatii Corsa, Opel vine cu o versiune noua a unitatii cu trei cilindri, 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo (SIDI). Micutul propulsor este complet nou, respecta normele de poluare Euro 6 si va fi disponibil in versiunile de putere de 90 CP si 115 CP. Pentru un plus in dreptul capitolului consum, unitatea cu trei cilindri va veni inca din standard cu tehnologia Start/Stop.

Un alt motor care va anima “sufletul” lui Corsa este cel de 1.4 litri Turbo. Acesta produce 100 CP si 200 Nm. In plus, Opel va oferi si unitatile de 1.2 litri si 1.4 litri aspirate natural.

In dreptul motoarelor diesel, Opel propune unitatea 1.3 CDTi in versiunile de putere de 75 CP si 95 CP. Versiunea de 95 CP a motorului diesel va fi echipata cu o transmisie mauala cu cinci rapoarte, cu sistemul Start/Stop si promite emisii de doar 89 de grame de CO2 per kilometru.

cq5dam.web.1280.1280 (28)

Unitatea 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo va sosi alaturi de noua transmisie manuala cu sase rapoarte. Pentru cei care vor si mai mult confort, Opel ofera si o noua generatie a cutiei automate cu sase rapoarte, dar si noua versiune a transmisiei Easytronic 3.0.

Debutul international al noului Opel Corsa este programat in luna octombrie, in cadrul Salonului Auto de la Paris, urmand ca productia sa inceapa in uzinele din Zaragoza si Eisenach. Noul Opel Corsa va fi disponibil la vanzare in Romania de la finalul acestui an.

 

Adaugă un comentariu