Opel Insignia si Zafira Tourer vor primi la Paris noua generatie a motorului 2.0 CDTI

Opel va prezenta la Paris noua generatie a motorului de 2.0 litri CDTI. Aceasta isi va face debutul pe Insignia si Zafira Tourer si promite putere sporita, cuplu ridicat si un consum de carburant imbunatatit.

Noul motor turbo diesel de 2.0 litri de la Opel va inlocui actualul propuslor CDTI de 2.0 litri. Agregatul promite 170 CP la 3.750 rpm si un cuplu motor de 400 Nm disponibil intre 1.750 si 2.500 rpm, concomitent cu respectarea normelor de poluare Euro 6. In plus, motorul va fi mult mai silentios si lin, ca urmare a concetrarii ferme pe masuri de proiectare a comportamentului acustic.

Citeste si: Karl este numele noului model de oras pregatit de Opel

Noul motor 2.0 CDTI are o functionare ecologica datorita sistemului de reducere catalitica selectiva (SCR) BlueInjection. Acest sistem are ca scop post-tratarea gazelor de esapament si indepartarea oxizilor de azot cu ajutorul aditivului AdBlue.

“Acest motor sofisticat reprezinta un partener perfect pentru modelele noastre de top, Insignia si Zafira Tourer. Puterea, rafinamentul si economia ridicate si placerea pura de a conduce pe care o asigura il plaseaza printre cele mai bune motoare diesel din clasa sa. Incadrandu-se in standardul Euro 6, noul 2.0 CDTI indeplineste astazi cerintele viitoare si va spori considerabil atractivitatea portofoliului nostru de motoare diesel”, a declarat Michael Ableson, Vicepresedinte Inginerie Auto pentru Europa.

Adaugă un comentariu