Oficial: Opel Karl va debuta în cadrul Salonului Auto de la Geneva

Deși Salonul Auto de la Detroit este în plină desfășurare, Opel a decis că este momentul perfect să anunțe viitoarea premiră din cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Noul Opel Karl, cel mai mic membru al producătorului din Rüsselsheim, va fi expus în cadrul celui mai galonat eveniment auto din Europa.

“Karl este modelul Opel entry-level atractiv ce completează trio-ul modelelor mici, alături de familia Adam și noul Corsa. Este mașina ideală pentru clienții atenți la preț care doresc să combine utilizarea de zi cu zi cu confortul, economia ridicată și tehnologiile moderne”, a declarat Dr. Karl-Thomas Neumann, director executiv Opel Group.

La nivel estetic, noul Opel Karl preia partea frontală regăsită pe noile modele ale producătorului german. Filozofia de design a mărcii este regăsită și în elementele laterale ale modelului, iar blocurile optice și stopurile completează look-ul tineresc cu care Karl vrea să impresioneze publicul.

La interior, noul Opel Karl promite să ofere un habitaclu orientat către șofer care să inspire spațiu atât conducătorului, cât și pasagerului din dreapta. Așa cum era de așteptat, sistemul de infotainment IntelliLink își face apariția și pe Karl, astfel încât posesorii de telefoane inteligente cu sisteme de operare iOS sau Android vor avea o viață mult mai ușoară. De asemenea, Opel va pune la dispoziție trei niveluri de echipare pentru Karl.

opel karl (15)

In dreptul capitolului motorizări, Opel a anunțat că va integra pe noul Karl unitatea de 1,0 litri Ecotec de 75 CP. Agregatul pe benzină cu trei cilindri va fi cuplat la o transmisie manuală cu cinci rapoarte. Conform oficialilor Opel, șasiul și direcția lui Karl au fost dezvoltate pentru a oferi un nivel înalt de siguranță și confort.

Adaugă un comentariu