Opel la Geneva: cel mai rapid Astra din istorie

Opel va dezvalui la Geneva studiul unui model supersport numit Opel Astra OPC Extreme, alaturi de doua noi versiuni ale lui Adam.

Studiul urmeaza traditia conceptului Astra OPC X-treme prezentat în 2002. Atunci, ca si acum, o masina reala de curse şi-a gasit drumul de pe circuit pe drumurile publice. În timp ce modelul OPC X-treme rosu de acum 12 ani a ramas un specimen singular, noul Extreme, în culorile motorsport tipice Opel, va fi baza pentru o serie limitata care va intra în producţie. Acest OPC Extreme va fi cel mai rapid Astra ce poate circula pe drumurile publice construit vreodata, consecvent motto-ului Opel Performance Center, OPC. Pasiune pura’.

 

Opel Astra OPC Extreme este un derivat direct al modelului Astra OPC Cup prezent în Nürburgring Endurance Championship (VLN) – si este legal pentru drumurile publice! Componentele de carbon de calitate ridicata reduc greutatea în comparatie cu varianta Astra OPC 280 CP lansata în 2012. O structura de siguranta integrata, scaune de curse si centurile de siguranta în sase puncte înseamna ca Extreme vine echipat pentru pista de curse.

Coupe-ul sport OPC Extreme dispune de tehnologie de curse fara compromisuri, dar poate fi utilizat pe drumurile publice – inclusiv pentru un ocol ocazional la Nürburgring Nordschleife. Acolo s-a nascut ideea pentru Astra OPC extreme, la Opel Performance Center, ce se afla chiar langa pista legendara. Fie ca este vorba Corsa OPC, Astra OPC sau Insignia OPC – toate vedetele sportive Opel trebuie sa parcurga cu succes teste extinse şi un program de anduranţa solicitant de 10.000 km în cele mai dificile conditii pe Nordschleife.

Alaturi de Astra OPC Extreme, Opel va expune la Geneva Adam Rocks (concept dezvaluit acum un an tot la Geneva), Adam S si noi motorizari diesel si pe benzina.

Adaugă un comentariu