Opel părăsește piața din Rusia

General Motors a anunțat că va retrage marca Opel din Rusia. Decizia va intra în vigoare începând cu luna decembrie a anului curent.

“Schimbarea în Rusia face parte din strategia globală. Decizia evită o serie de investiții importante pe o piață indecisă pe termen lung”, a declarat Dan Ammann, președinte General Motors.

Mai mult decât atât, conglometarul american spune că uzina din Sankt Petersburg va fi închisă temporar. În ceea ce privește brandul Chevrolet, General Motors a decis păstrarea modelelor iconice. Vorbim despre Camaro, Corvette și Tahoe. Cât despre Cadillac, oficialii GM previzionează o creștere a vânzărilor în Rusia, viitoarele modele urmând să ajute la îndeplinirea planurilor impuse.

logo opel

Oficialii General Motors au justificat deciziile luate prin prisma faptului că vânzările înregistrate în Rusia au scăzut datorită instabilității pieței. Modificările din zona Rusiei, au fost cauzate atât de instabilitatea monedei, cât și de deciziile luate împotriva statului.

“Am fost nevoiți să luam această decizie pentru a proteja afacerea dezvoltată. Confirmăm faptul că vrem să revenim pe profit în Europa până în 2016 și, de asemenea, vrem să ne ținem de planurile pe termen lung și de stategia DRIVE!2022”, a declarat Karl-Thomas Neumann, CEO Opel Group.

Sursa | GM via WCF