Operație pe inimă, pe marginea drumului. Motociclistul a fost salvat în mod miraculos

Un grav accident rutier petrecut în comitatul Cheshire (Marea Britanie) a avut final fericit, contrar tuturor așteptărilor. Un motociclist a fost implicat într-o coliziune puternică, iar paramedicii sosiți la fața locului erau pregătiți să declare decesul. Din fericire, un chirurg și-a asumat o misiune imposibilă, prin care a salvat victima: l-a operat pe inimă, chiar pe marginea drumului public.

Citește și

O NOUĂ metodă de FURT din maşini face ravagii! Iată cum te păcălesc HOŢII cu o monedă

Toţi ŞOFERII DE TIR trebuie să ştie: iată noul DISPOZITIV OBLIGATORIU din 15 iunie

Accidentul rutier a avut loc în satul Delamere, comitatul Cheshire, în octombrie 2018. John OBrien, în vârstă de 47 de ani, se plimba pe motocicletă în momentul în care impactul cu un autoturism l-a aruncat pe marginea drumului. Echipele de intervenție sosite la fața locului au încercat să îi acorde îngrijirile necesare, dar bărbatul a intrat în stop cardiac.

 

Citește și:

SUPER licitaţie ANAF: Audi A6 Quattro şi Volkswagen Passat la preţuri de Logan second

Poliţiştii la VÂNĂTOARE! Se dau AMENZI de 5800 lei după verificarea TALOANELOR

Un șofer care GONEA cu 180 km/h cu un Logan a făcut PRĂPĂD pe autostradă! Resturile de mașini se întind pe…

COD RUTIER 2019. Motive de bucurie pentru ŞOFERI! Iată noua LEGE

IAR se modifică REGULILE pentru obținerea ITP! Toți ȘOFERII trebuie să știe ASTA

 

Toate tentativele de resuscitare s-au dovedit a fi ineficiente, iar paramedicii erau pregătiți să declare oficial decesul motociclistului. Din fericire pentru acesta, la locul accidentului a apărut și Dr. Mark Forrest, directorul Serviciului de Urgență din Cheshire. Acesta a luat decizia – aparent nebunească – de a-l opera pe O’Brien pe inimă, chiar pe marginea drumului public.

În ciuda eforturilor imense ale medicilor, paramedicilor, pompierilor și polițiștilor, nimic nu funcționa și lucrurile nu arătau bine pentru el‘, povestește Dr. Mark Forrest. „Am intervenit și, după o discuție fulgerătoare, am căzut de acord că singurul mod de a salva acest om era să-i desfacem pieptul, să-i tratăm leziunile interne și să-i masăm inima până reîncepea să bată. Rareori are succes o astfel de procedură, dar am vrut măcar să încercăm‘.

Intervenția chirurgicală extremă a fost un succes. Inima lui John a reînceput să pompeze sânge, bărbatul a fost internat la spital și – în timp – a avut parte de o recuperare completă.

Nu le pot mulțumi suficient lui Dr. Forrest și tuturor celor implicați pentru faptul că m-au ajutat în acea zi, că au făcut tot ce puteau pentru a-mi salva viața‘, spune motociclistul John OBrien. „Am fost suficient de norocos încât să-mi pot conduce fiica la altar, mulțumită lor‘.

 

Sursa foto: Cheshire Fire and Rescue Service, via Flickr.com / maxpixel.net

Adaugă un comentariu