(P) Anvelopa Continental ContiWinterContact TS 850 primeste calificativul “Exemplar” in testul Auto Bild

In revista Auto Bild nr. 23 care apare pe piata joi, 13 noiembrie, veti gasi rezultatele testului cu anvelope de iarna cu dimensiunea 225/50 R 17. Conform specialistilor, anvelopa Continental ContiWinterContact TS 850 a primit calificativul „Exemplar”.

Testul realizat a adunat la start 50 de anvelope, 34 dintre acestea nereusind sa treaca in a doua proba din cauza distantelor mari de franare pe uscat si pe zapada. Cei 16 finalisti cu performante bune au inclus si anvelopele Semperit Speed-Grip 2, Uniroyal MS plus 77 si Barum Polaris 3, produse aflate in portofoliul Continental.

“Un specialist de iarna cu caracteristici de manevrabilitate impresionante pe drumuri ude. Rezerve remarcabile de siguranta in timpul acvaplanarii. Distante de franare mici pe drumuri acoperite cu zapada si pe zone umede. Un raport pret – performanta bun”, au scris jurnalistii in dreptul Continental ContiWinterContact TS 850.

ContiWinterContact_TS_850_car2

Testele organizate de germani au urmarit 16 caracteristici ale anvelopelor. Acestea au inclus comportamentul pe drumuri uscate, ude si acoperite cu zapada, dar si raportul calitate – pret. La final, acestia au scris “performanta buna are pretul ei”.

30 dintre anvelopele testate de la 80 la 0 km/h au avut distate de franare pe carosabil ud de peste 40,5 metri, in timp ce Continental ContiWinterContact TS 850 a reusit sa ajunga la 36,1 metri. Cel mai prost rezultat obtinut a fost de 52,7 metri.

In Romania, anvelopele de iarna sunt obligatorii atunci cand se circula pe drumuri publice acoperite cu zapada, gheata sau polei.




Adaugă un comentariu