(P) Călătorești în Marea Britanie anul acesta? Ce trebuie să faci înainte de a porni la drum pentru a avea o vacanță liniștită

Marea Britanie este o destinație de călătorie aleasă de foarte mulți români atât în sezonul cald, cât și în sezonul rece. Orașele mari oferă pasionaților de agitație urbană un prilej de a se încărca cu energie, iar zonele pitorești pot fi adevărate oaze de liniște și apropiere de natură pentru cei care caută o pauză de la tumultul cotidian. Indiferent care este scopul vacanței tale, trebuie să te pregătești pentru câteva situații cu risc mic de a se petrece, dar cu mare bătaie de cap în cazul în care se întâmplă celor plecați la drum descoperiți.

Despăgubiri și compensații în cazul accidentelor rutiere în Marea Britanie

Mulți turiști aleg să închirieze un autoturism și să exploreze drumurile cu peisaje de poveste din Marea Britanie. Ca în orice altă situație, această activitate prezintă riscul de a ajunge într-un accident rutier, de multe ori din vina altor participanți la trafic. În cazul în care ajungeți într-o astfel de situație, trebuie să știți că puteți avea dreptul la despăgubiri și compensații în funcție de gravitatea accidentului.

Chiar dacă riscul de a fi implicat într-un accident rutier pe șoselele din Marea Britanie este mic, cel mai bine este să fii pregătit pentru astfel de situații. Cel mai bine este să ai mereu la îndemână datele de contact ale unei firme de avocatură specializată în despăgubiri pentru accidente auto în UK. Acest gest nu te va costa nimic, dar se va dovedi foarte util în situații limită.

Un avocat specializat în astfel de spețe cunoaște în amănunt sistemul legal din Regatul Unit și te va ajuta să obții rapid suma maximă la care ai dreptul în cazul în care ajungi victima unui accident rutier. Expertul te va asista în colectarea documentelor necesare și te va reprezenta pe toată durata procesului.

Asigurarea de sănătate

La fel ca în cazul accidentelor rutiere, problemele serioase de sănătate sunt puțin probabil să apară în timpul vacanței în Marea Britanie. Chiar și așa, paza bună trece primejdia rea. Verifică ce documente trebuie să ai la tine pentru a fi complet asigurat pe teritoriul englez în cazul puțin probabil în care ai nevoie de îngrijiri medicale.

Înainte de Brexit, Cardul European de Asigurări de Sănătate era suficient pentru a acoperi urgențele tratate în sistemul de sănătate englez, dar în acest moment trebuie să cunoști exact contextul legal în care asigurarea de sănătate din România te poate ajuta peste hotare. Mai mult, pentru cei care vor să se simtă mult mai în siguranță, o asigurare de călătorie privată poate fi un preț mic de plătit pentru liniștea întregii familii.

Trusa cu medicamente de maximă necesitate

Pentru cazurile grave de sănătate te poți adresa sistemului medical englez utilizând asigurarea de sănătate, dar nu ar trebui să pierzi zile întregi din vacanță stând la coadă la medic pentru simple viroze respiratorii sau indigestii.

Mulți oameni pornesc la drum cu gândul că vor achiziționa medicamente în țara pe care urmează să o viziteze, iar în momentul în care ajung acolo realizează că au nevoie de rețete și recomandări chiar și pentru cele mai simple pastile. Acesta este și cazul Regatului Unit, unde achiziționarea altor medicamente decât simple antiinflamatoare nu este la îndemână oricând, oriunde.

Pregătirea unei truse „de urgență’ cu medicamente îți poate ușura viața în cazul unor viroze respiratorii sau probleme digestive. Dacă îți este teamă că medicamentele vor fi confiscate la aeroport, află că poți trece liniștit cu ele dacă acestea sunt într-un număr rezonabil pentru durata călătoriei și dacă se află în perioada de valabilitate.

Cu toții ne pregătim temeinic atunci când pornim într-o călătorie alături de familie și prieteni, dar aceste pregătiri se adresează de obicei situațiilor mai frecvente și mai puțin periculoase. În ceea ce privește situațiile rare, puțini cetățeni pot spune cu adevărat că sunt pregătiți. Există câteva gesturi gratuite sau la prețuri mici care îți pot asigura o călătorie în siguranță indiferent de obstacolele de care dai pe drum. Datele de contact ale unui avocat specializat în spețe peste hotare, o asigurare de sănătate care să acopere urgențele și trusa de medicamente necesare în cazul unor boli ușoare pot fi secretul unei călătorii reușite în Marea Britanie.

Adaugă un comentariu