(P) De ce e important să folosim piese auto de calitate

vezi galeria foto

Maşina a devenit, pentru cei mai mulţi dintre noi, un bun indispensabil. Dacă la începutului secolului XX existau câteva sute de mii de maşini, în 2007, potrivit statisticilor, producţia mondială anuală depăşea 70 de milioane de autoturism.


Cum maşina proprietate personală nu mai este de mult timp un lux, ci o necesitate, este firesc să încercăm să avem cheltuieli cât mai reduse, pentru că, sigur, sunt necesare investiţii pentru o bună funcţionare.

Piesele auto care necesită înlocuire trebuie să fie de calitate, astfel încât să nu fie afectată maşina, și, bineînţeles, să călătorim în siguranţă.  Este evident că suma de bani investită în schimbarea pieselor maşinii este un criteriu de care ţinem cont şi este posibil ca la un moment dat să fim tentaţi să cumpărăm produse second hand sau de proasta calitate, gândindu-ne că economisim nişte bani. În realitate, piesele auto de o calitate îndoielnică nu fac decât să afecteze buna funcţionare a maşinii şi să ne pună în pericol.


Chiar dacă nu suntem specialişti în domeniu, cu siguranţă toţi ştim că o piesă care nu funcţionază la paramentri corespunzători poate pune în pericol întreaga capacitate a maşinii. Cu piese auto calitative durata de viaţa a maşinii poate fi prelungită. De altfel, o calitate ridicată ne va scuti de reparaţii ulterioare.

În acest articol ne vom referi la o maşină destul de utilizată în România, în principal datorită dimensiunilor sale reduse. Ford Ka este o maşină mică fabricată de un producător american, între 1966 şi 2016, existând trei generaţii de astfel de autoturisme.


Iniţial, maşina a fost introdusă ca un bun mic şi ieftin pentru această gamă, însă ulterior s-a dovedit a fi extrem de profitabilă pentru companie, chiar dacă preţul de vânzare era scăzut. În Marea Britanie, în 2006, firma a vândut 17.000 de maşini.  În Australia, modelul a ajuns în 1999 şi a rămas pe piaţă trei ani, însă fără succes.

Pe străzile din România putem vedea destul de des astfel de maşini. Ford Ka este un autoturism fiabil, rentabil financiar, care conferă comoditate şi, nu în ultimul rând, datorită dimensiunilor sale reduse este potrivit pentru un oraş aglomerat.


Ca orice autoturism, este o maşină de care trebuie să avem grijă. Tocmai de aceea este necesar să căutaţi piese Ford Ka de calitate. Trebuie menţionat că preţurile acestora diferă în funcţie de mai multe aspecte, precum disponibilitatea piesei respective, importanţa ei în circuitul de funcţionare al autoturismului.

Specialiştii recomandă la piesele să fie achiziţionate noi, de la producători autorizaţi, care, eventual vă pot sfătui şi pot accepta returul produsului în cazul în care nu este cel necesar. Acesta lucru nu este valabil şi în cazul achiziţionării unor piese la mâna a doua. Pe lângă faptul că v-aţi pune în pericol siguranţa, dar şi buna funcţionare a maşinii, costurile ar putea fi la fel de mari întrucât maşina ar putea necesita reperaţii mai des.


Dacă optaţi pentru un magazin care vă pune la dispoziţie o gamă largă de produse, tot ce veţi avea de făcut este să faceţi o comandă online în care să faceţi mai multe menţiuni referitoare la produsul dorit, printre care anul de fabricare a autoturismului.

La achiziţionarea pieselor necesare puteţi beneficia şi de transport gratuit, dacă vă încadraţi într-o anumită sumă. Totodată, producătorii oferă garanţie, având şi posibilitatea de a plăti în rate. Nu în ultimul rând, puteţi avea şi consiliere din partea celor care comercializează produsele.

 

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE