(P) Viața la superlativ – spațiu pentru orice ocazie: Clasa T, autovehiculul compact de la Mercedes-Benz Vans, pentru cei cu un stil de viață activ

Segmentul de autovehicule comerciale compacte a crescut semnificativ în ultimii ani, iar în piață s-a simțit nevoia una clase multifuncționale, Clasa T. Aceasta a fost dezvoltată pentru familii și pasionații de agrement, pentru excursioniști, și pentru oricine are nevoie de mai mult spațiu pentru activitățile zilnice.
Acest model, complet nou, combină multifuncționalitatea și disponibilitatea de spațiu cu echiparea premium. Cu cinci locuri și o banchetă spate rabatabilă, un hayon mare și un prag de încărcare coborât, puteți transporta cu ușurință echipamente sportive, biciclete, cărucioare sau o ladă pentru animale. Astfel, Clasa T nu este doar un companion de încredere pentru utilizarea zilnică, ci vă ajută să fiți pregătiți întotdeauna și pentru o excursie.

Confortul este deosebit datorită utilizării flexibile a spațiului. Cu până la trei scaune pentru copii, dispuse pe bancheta din spate, în acest autovehicul este spațiu pentru întreaga familie. Puteți utiliza spațiul din Clasa T așa cum vă doriți: bancheta din spate cu trei locuri poate fi pliată cu ușurință într-un raport de 1:3 / 2:3, atunci când este necesar. Clasa T oferă, de asemenea, suficient spațiu pentru maximum patru scaune pentru copii, dintre care trei au sistem de prindere i-Size pentru scaunul de copil. Ușile glisante cu deschidere largă pe ambele părți permit intrarea și ieșirea confortabilă și sigură.

Design-ul modern, gama largă de echipamente de siguranță și conectivitatea sunt alte specificații pe care Clasa T le pune la dispoziția utilizatorilor. Autovehiculul combină caracteristicile exterioare compacte cu un spațiu interior uriaș. Clasa T dispune de cinci locuri și are 4498 milimetri lungime, 1859 milimetri lățime și 1811 milimetri înălțime.

Aspectul său se remarcă prin proporții echilibrate și un design atractiv al exteriorului. Grila radiatorului cromată este standard, iar carcasele oglinzilor exterioare, mânerele ușilor și bara de protecție din față în culoarea caroseriei asigură nota premium. Există, de asemenea, ornamente pentru praguri cu inscripția Mercedes-Benz și jante opționale de 17 inci din aliaj ușor. Nuanța elegantă de vopsea roșu Rubellite metalizat este disponibilă și pentru Clasa T.

Interiorul surprinde prin versatilitate și spațialitate, în timp ce exteriorul este puternic și elegant. Pe lângă dotările standard, puteți alege între liniile Style, care se concentrează pe stilul rafinat, cu accente dinamice, și Progressive care consolidează eleganța și echipamentul de lux. Astfel, nicio dorință de personalizare nu rămâne neîmplinită. Accentele de pe capotă și luminile de zi cu LED-uri subțiri conferă clasei T un aspect sportiv și puternic. Punctele de atracție includ grila radiatorului cu accente cromate în dotarea standard și ornamentul cromat din linia Progressive.

Un nou punct de atracție în segmentul de autovehicule compacte îl reprezintă sistemul multimedia MBUX, cu ecran tactil de 7 inci și integrare smartphone, volan multifuncțional cu butoane Touch Control, aer condiționat, funcția KEYLESS Start (datorită căreia motorul pornește printr-o simplă apăsare de buton), grup de instrumente cu display color de 5.5 inci, scaunul șoferului reglabil pe înălțime, un torpedou închis, capacul pentru portbagaj și buzunare pe spătarele scaunelor din față. În plus, există iluminare interioară cu LED și, în funcție de linia de echipare, iluminare ambientală cu până la opt culori. Indiferent de preferințe și așteptări, Clasa T le întrece.

Sistemul multimedia MBUX (Mercedes-Benz User Experience) asigură un condus relaxat, cu operare intuitivă prin intermediul ecranului tactil, al comenzii vocale sau al butoanelor Touch Control de pe volanul multifuncțional. Printre punctele sale forte se numără software-ul de autoînvățare, display-ul de înaltă rezoluție, conectarea smartphone-ului prin sistemul Apple Car Play și Android Auto, sistemul Bluetooth hands-free și radioul digital (DAB și DAB+).

Liniile Style, respectiv Progressive conferă un stil dinamic, urban sau un design elegant și stilat în interiorul autovehiculului. Elementele de finisare de pe panoul de instrumente și din panourile ușilor, tapițeria de înaltă calitate a scaunelor și iluminarea ambientală subliniază caracterul premium.
Siguranța, funcționalitatea și confortul merg împreună. Clasa T, în versiunea standard, dispune de șapte airbag-uri și de un număr mare de sisteme active de asistență pentru șofer. Totul a fost gândit până la cel mai mic detaliu: în cazul unui impact lateral sever, airbag-ul central este declanșat între scaunul șoferului și scaunul pasagerului din față și astfel reduce riscul ca cei doi ocupanți să ajungă în contact unul cu celălalt.

În plus față de numeroasele sisteme de asistență la condus, în dotarea standard este un sistem de avertizare a pierderii presiunii din anvelope și sistemul de apel de urgență Mercedes-Benz.

Printre acestea se numără asistența la pornirea în rampă, asistența la vânt lateral, funcția ATTENTION ASSIST, sistemul de avertizare a oboselii șoferului, sistemul activ de asistență a frânării cu funcție de trafic transversal, sistemul activ pentru menținerea benzii de rulare, sistemul de asistență a punctelor moarte și sistemul de asistență a limitei de viteză. Pachetul de asistență la conducere este disponibil opțional din 2023 și include, suplimentar, sistemul activ de asistență a distanței DISTRONIC (disponibil și ca opțiune individuală) și sistemul de asistență la virare.

Motoarele sunt moderne, eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. Clasa T este disponibilă cu un motor diesel și cu un motor pe benzină, fiecare cu două variante de putere.

Motoarele cu patru cilindri se disting prin putere, chiar și în intervalul de turații joase și prin consumul optimizat. Pentru o accelerare și mai rapidă, de exemplu la depășire, modelul diesel de 85 kW dispune de o funcție de boost – până la 89 kW și 295 Nm pot fi accesați pentru scurt timp. Toate motorizările sunt dotate cu o funcție ECO start/stop. Pe lângă transmisia manuală cu șapte trepte, cele două variante diesel și cel mai puternic dintre cele două variante pe benzină sunt disponibile și cu transmisia automată cu șapte trepte, cu dublu ambreiaj (DCT). Clasa T este un exemplu de autovehicul proiectat ținând cont de flexibilitatea sistemului de propulsie, permițând utilizarea atât a motoarelor cu combustie internă, cât și a unei transmisii electrice cu baterie.

Mercedes Clasa T reprezintă o soluție ideală de mobilitate pentru toți cei care au nevoie de mai mult spațiu și, pentru toți cei care acordă o mare atenție confortului și stilului.

Adaugă un comentariu