Păgubiţii Carpatica Asig pot depune cereri de plată doar până pe 16 iunie

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a anunţat că vineri, 16 iunie, este ultima zi în care creditorii de asigurări ai Carpatica Asig pot depune cereri de plată pentru daunele produse înainte de declararea falimentului companiei în instanţă.

Persoanele care pretind un drept de creanţă împotriva Carpatica Asig SA poate formula o cerere de plată, motivată, în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior, potrivit FGA.

“Termenul prevăzut de această dispozitie legală, de 90 de zile, se împlineşte în data de 16 iunie 2017, în cazul societăţii Carpatica Asig SA. Dispozitia legală prevede şi situaţia în care dreptul de creanţă al creditorului de asigurări s-a născut ulterior datei rămânerii definitive a hotărârii judecatoreşti de faliment, respectiv, ulterior datei de 17 martie 2017. În această situaţie, termenul de 90 de zile se va calcula/aplica de la data naşterii dreptului de creanţă”, se arată în comunicat.

Până în 31 mai 2017, FGA a înregistrat 24.738 cereri de plată, atât pentru cele 27.270 dosare preluate de la Carpatica Asig SA, cât şi pentru cele 9.347 de dosare nou deschise de către Fond.

Sursa: economica.net

Adaugă un comentariu