Parcare teleoperată, AI generativ, realitate augmentată și lista digitalizării „de bord” expusă de BMW la CES 2024 continuă.

Credeați că sistemul de operare iDrive 8.5 de la BMW este ceva complet și mai mult decât suficient pentru exigențele automobilelor cu caracter premium-hightech? Nu contează, BMW a adus la CES 2024 un exemplar BMW iX dotat cu BMW Operating System 9! Ca să fii uimit de capabilitățile acestuia, nici măcar nu trebuie să iei loc la bord: una dintre interacțiunile demonstrative propuse este conducerea acesteia prin teleoperare!

Grupul BMW și Valeo au lansat un parteneriat strategic pentru dezvoltarea în comun a soluțiilor automate de parcare compatibile cu nivelul 4 de deplasare autonomă. Acesta include reașizarea unor soluții pentru parcare automată cu valet (AVP). Astfel, clientul își lasă vehiculul într-o zonă de predare desemnată. Vehiculul caută apoi un loc de parcare liber, manevrează autonom în zonă și, ulterior, iese din nou din acesta, putând chiar să se întoarcă în zona de preluare. Faptul poate fi rezolvat fie cu un sistem de conducere autonomă, fie cu un sistem de valet teleoperat, în funcție de condițiile de la fața locului.

Așdar, într-un viitor nu prea îndepărtat, pachetul BMW Digital Premium' va oferi posesorilor auto acces la o gamă extinsă de aplicații disponibile prin BMW ConnectedDrive Store. Printre altele, magazinul virtual oferă o selecție în continuă evoluție de aplicații din surse terțe la categoriile muzică, audio, știri și reviste, plus jocuri pentru sistemul de infotainment. Pasagerii vor putea, de asemenea, să se joace folosind controlerele de jocuri adecvate în viitor. BMW prezintă această nouă formă de experiență de joc pentru prima dată la CES 2024.

De exemplu, „Beach Buggy Racing 2' oferă clienților un joc de curse plin de acțiune, care evocă amintiri ale consolelor clasice. Doi jucători din vehicul pot concura unul împotriva celuilalt în modul ecran divizat folosind fiecare controlere proprii de joc. Orice controler standard de jocuri dotat cu Bluetooth poate fi conectat la sistemul de infotainment. Legătura cu controlerul va fi propusă pentru upgrade over-the-air pentru sistemul de operare BMW 9 în cursul anului 2024.

Aplicația AirConsole permite deja clienților BMW să joace jocuri single și multiplayer în mașina lor. Jocurile oferite sunt ușor de asimilat pentru oricine. Smartphone-ul utilizatorului servește drept controler, permițând o parcurgere simplă a jocului, lesne de învățat.

Grupul BMW a adus la CES 2024 pentru prima dată ochelari de realitate augmentată (AR) care vor îmbogăți experiența de conducere în viitor. Vizitatorii pot testa posibilele utilizări ale ochelarilor AR într-o mașină, conducând prin Las Vegas. Purtând ochelari, ei pot vedea cum instrucțiunile de navigare, avertismentele de pericol, conținutul de divertisment, informațiile despre stațiile de încărcare și vizualizările de sprijin în situațiile de parcare sunt integrate perfect în mediul real de către „XREAL Air 2'. Dispozitivele AR și realitate mixtă (MR) vor deveni din ce în ce mai populare în următorii câțiva ani, datorită progreselor tehnologice și modelelor entry-level care sunt mai accesibile pentru clienți. În viitor, dispozitivele AR și MR vor putea oferi atât șoferilor, cât și pasagerilor informații sintetizate și experiențe plăcute pentru a completa afișajele montate în vehicul.

Asistentul personal inteligent BMW folosește de ceva vreme inteligența artificială pentru procesarea vorbirii, iar noua demonstrație propusă de BMW la CES este o impresionantă dovadă a progresului neîntrerupt pe care marca și partenerii săi o oferă clienților. Asistentul personal vocal oferă control asupra multor funcții ale vehiculului, astfel încât conducătorul să își poată menține mâinile pe volan și cu ochii pe drum. Folosind platforma Alexa Custom Assistant de la Amazon – soluție care se bazează pe tehnologia Alexa și care permite companiilor să-și creeze propriul asistent vocal personalizat – următoarea generație a entității virtuale BMW Intelligent Personal Assistant va deveni în 2024 mai puternică în vehiculele BMW cu Operating System 9.

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare