PARIS LIVE: Audi Crosslane Concept/Q2

Audi a surprins asistenta la Paris cu un concept ce utilizeaza un sistem de propulsie extrem de avansat si revolutionar.

Crossline coupe prefigureaza un viitor Audi Q2 si integreaza elemente de design care vor fi regasite pe viitoarele modele ale familiei Q, cel mai important dintre ele fiind grila centrala. Totusi, sistemul de propulsie este cel care atrage atentia. Acesta este denumit Dual-Mode hybrid si este compus dintr-un motor termic de 1,5 turbo cu trei cilindri care dezvolta 130 CP si doua motoare electrice de 68 CP, respectiv 116 CP, impreuna totalizand 177 CP. Primul dintre acestea are rol de generator, in timp ce al doilea asigura propulsia electrica. In primul mod de functionare, pana la viteza de 55 km/h deplasarea se face electric doar cu motorul electric mai mare, iar dupa aceea motorul termic si cel electric mai mic se transforma in generator (fara a fi conectate la transmisie) si produc energie pentru a se continua propulsia electrica, posibila pana la viteza de 130 km/h. Peste aceasta viteza motorul termic devine principal si poate fi ajutat de motorul electric mai mare la acceleratii puternice.

Pentru a mentine greutatea totala la minimum, structura lui crossline coupe este construita din fibra de carbon, fibra de sticla si aluminiu ceea ce face ca, impreuna cu bateriile litiu-ion de 17,4 kWh greutatea sa fie doar de 1.390 kg. Autonomia in modul electric este de circa 86 km, iar consumul mediu are incredibila valoare de 1,1 l/100 km.

Adaugă un comentariu