PARIS LIVE: Opel Adam ia cu asalt clasa mini

Cu noul model ADAM, Opel intră în segmentul “fashion”. Opel ADAM combină designul îndrăzneț și puternic cu posibilitățile de personalizare aproape nelimitate, astfel încât fiecare model ADAM este complet unic.

La baza noului Adam, de 3,7 m, sta o versiune mai scurta a platformei lui Corsa, intre cele doua modele fiind o diferenta de 30 cm.

ADAM introduce o abordare complet nouă a nivelelor de echipare. În loc să aleagă între nivelurile de echipare deja cunoscute, clienții pot opta pentru unul dintre cele trei stări de spirit distincte:  JAM este neconvențional, la modă și plin de culoare, GLAM oferă o configurație elegantă, rafinată și sofisticată, iar SLAM îi atrage pe cei cu o atitudine energică și sportivă. Aceste trei „lumi’ care inspiră stări de spirit diferite au un potențial de personalizare practic nelimitat, oferind o paletă largă de vopsele pentru caroserie, trei culori pentru acoperiș, culori diferite pentru interior, elemente decorative și capitonaje variate ale plafonului iluminat cu o rețea de LED-uri asemănătoare unor steluțe și alte elemente de design premium inspirate și distincte.

Modelul ADAM este primul autovehicul echipat cu sistemul infotainment de ultimă generație dezvoltat de Opel, care nu oferă doar conectivitate smartphone pentru programul Apple iOS, ci este compatibil și cu sistemul de operare Android. Sistemul preia conținutul și îl afișează pe ecranul tactil color de înaltă rezoluție, cu o diagonală de șapte inch, care asigură, de asemenea, accesul rapid și intuitiv la diferite funcții de comandă ergonomice prin intermediul a cinci meniuri ușor navigabile. O alta premieră în segmentul A sunt farurile și luminile spate prevăzute cu tehnologia LED de ultimă generație.

Opel ADAM va fi disponibil pentru început cu trei motoare pe benzină eficiente (1,2 litri/70 CP, 1,4 litri/87 CP și 1,4 litri/100 CP) combinate cu o transmisie manuală cu cinci trepte de viteză. Toate sistemele de propulsie sunt disponibile cu pachetul ecoFLEX, inclusiv sistemul Start/Stop ce permite reducerea consumului de carburant. Ulterior, modelul ADAM va fi prevăzut cu o nouă generație de motoare pe benzină de dimensiuni mici, prevăzute cu un turbocompresor și sistem de injecție directă pentru eficiență și  performanță sporite. Noul motor va fi combinat cu o generație complet nouă de transmisii manuale cu șase trepte de viteză.

Adaugă un comentariu