Patru motive pentru care femeile sunt mai potrivite la volan decât bărbații

Când vine vorba de femei la volan, vocea puternică a bărbaților le trimit pe acestea “la cratiță”. Cu toate acestea, sunt destule motive pentru care de multe ori o reprezentantă a sexului frumos este mai potrivită pe scaunul șoferului decât un bărbat. Iată patru dintre acestea:

1. Merg mai încet

Viteza este una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere. Femeile sunt mult mai atente și nu sunt vitezomane, asemeni masculilor care vor să demonstreze cât sunt de pricepuți.

2. Nu consumă atât de mult alcool

Statisticile arată că clar că în țara noastră femeile consumă de două ori mai puțin alcool decât bărbații. Totodată, acestea sunt mai puțin tentate să bea la volan.

3. Sunt mai conștiincioase

Organizaţia britanică RAC Foundation a dat publicităţii rezultatele unei analize care arată că 68% dintre şoferiţele din Anglia nu au primit amenzi, în timp ce procentul pentru bărbaţii cuminţi este de 64%.

4. Sunt mai puțin narcisiste

Conform unui studiu publicat în 2015 in revista Psychological Bulletin, masculii sunt mai narcisiști. Astfel, femeile sunt mai puțin tentate să se admire în oglindă în timp ce sunt în trafic.

Adaugă un comentariu