Pe ideea „un sfârșit e un început”: Jaguar F-Type ZP Edition – cântecul de lebădă al V8-ului de sub capota sportivelor britanic.

Pentru că vine electrificarea… Oricum ai face-o, să pui capăt fabricației unei serii sport-GT emblematice, de felul lui Jaguar F-Type, nu e nici ușor și nici frumos, ba faptul poate fi trecut chiar la categoria „nedorit'.

Atunci măcar să fie solemn: cele 150 de exemplare ale seriei limitate Jaguar F-Type ZP Edition aduc un omagiu exemplarelor speciale Jaguar E-Type Project ZP care, în 1961, au adus primele victorii competiționale pentru marca britanică.

De personalizarea lui Jaguar F-Type ZP Edition s-a ocupat divizia SV Bespoke. Disponbile cu caroserii de tip coupe sau roadster, exemplarele Jaguar F-Type ZP Edition sunt dotate cu motorizări V8 supraalimentate capabile să dezvolte 575 CP. Cuplul maxim al acestui propulsor se ridică la 700 Nm. Datorită tracțiunii integrale, Jaguar T-Type ZP Edition exploatează foarte bine respectivele resurse de forță motrice, fiind în măsură să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3,9 s.

Grafica vopsirii are amprentă competițională, fiind inspirată de a celor două mașini de curse Jaguar E-Type Project ZP de acum mai bine de șase decenii. Ambele variante cromatice au pe portiere buline pentru numărul de concurs în nuanța Porcelain White Gloss, care se regăsește și pe conturul grilei frontale. Aspectul competițional este subliniat de jantele din aliaj forjat cu diametrul de 20 de inchi vopsite în nuanța Gloss Black Diamond Turned. La acestea se mai adaugă accentele exterioare Gloss Black și etrierele de frână, de asemenea, de culoare Gloss Black.

Posesorilor li se amintește de importanța mașinii lor în istorie prin detalii exclusive, inclusiv o placă inscripționată „One of 150' SV Bespoke, la care se mai adaugă inscripționări „F-TYPE ZP Edition' pe aripi, jante și bord.

Adaugă un comentariu

Articole similare