Pentru această depăşire a primit 2 ani de închisoare cu executare. Dar pe internet foarte mulţi îl apară

Pe 22 ianuarie anul trecut un șofer a ignorat marcajele rutiere şi a făcut o depășire interzisă pe un drum național. Momentul a fost filmat de un alt participant la trafic şi pe baza acestei probe instanţa a hotărât să-l condamne la doi ani și trei luni de închisoare cu executare, fără posibilitatea eliberării condiționate și patru ani permisul suspendat.

Citește și:

Preţuri nebune’ la licitațiile ANAF din ianuarie 2020: Mercedes Benz ML de la 3800 euro sau VW Passat de la 4500 euro. Lista completă

După cum se vede în video şoferul unui camion a intrat într-o depăşire la limită în timp ce pe contrasens se deplasa legal un autocar cu elevi. Impactul a fost evitat la limită şi se poate spune că a fost un miracol faptul că nu a murit nimeni.

Evenimentul a avut loc pe drumul național B12 din Germania şi şoferul camionului era cetăţean ceh. La câteva zile după incident, poliția a reușit să-l localizeze pe șoferul ceh, dar și pe angajatorul acestuia.

Tribunalul din Passau (Germania) a decis să aplice o pedeapsa de 2 ani și 3 luni, cu executare. De asemenea, permisul de conducere i-a fost suspendat pe o perioada de 4 ani.

Cu toate acestea pe internet foarte mulţi din cei care folosesc social media nu sunt de acord cu decizia tribunalui german.

Iată momentul:

Acest incident ne aminteşte de un șofer de cisternă din România, care se înscrie într-o depășire halucinantă, inconștiența gestului său putând fi cu ușurință confundată cu tendințe criminale. Întâmplarea a avut loc în județul Hunedoara, pe drumul european 79, în apropierea localității Săliștioara. TIR-ul surprins de camera de bord a unui șofer este, la rândul său, înregistrat în Hunedoara, însă oricât de bine ar fi știut șoferul această porțiune de drum, singurul lucru care l-a ferit de un accident a fost norocul.

taguri

    Situație extrem de periculoasă care trebuie aspru pedepsită. Nu o dată am trecut prin așa ceva, TIR-urile pe autostradă sunt o pacoste.

    Barosanul says:

    Trebuia pe viață suspendat carnetul și cam atît. Pușcărie nu..că plătesc alții mîncare cazarea și pază pentru el!

    Florin says:

    Nici eu nu sunt de acord cu pedeapsa, dar în Europa pedeapsa capitală nu se mai aplică.

Adaugă un comentariu