Pentru ca sarcinile considerabile să nu producă neliniște, se recomandă: Opel Astra Sports Tourer Electric, lansat la IAA Mobility.

Una dintre cele mai proeminente premiere de la salonul IAA Mobility 2024 de la München a fost Opel Astra Sports Tourer Electric. Caracterul practic apreciat al break-urilor compacte din seria Opel Astra Sports Tourer vine, cu acest prilej, în formă electrificată. După aproape nouă decenii de succes pentru automobilele Opel din Clasa compactă, ne aflăm acum în fața unei noi și ample sincronizări a conceptului acestora cu cerințele viitorului.

Astfel, Opel propune unul dintre primele break-uri electrice de pe piață. Motorul electric cu care este echipat Opel Astra Sports Tourer Electric furnizează 115 kW/156 CP, cuplul său atingând 270 Nm. La acest nivel de performanțe, nu ai niciun motiv să te temi că mașina ar fi oarecum lentă cand e încărcată. În timp ce multe alte mașini electrice sunt limitate constructive la viteze maxime de 150 sau 160 km/h, noul Astra Sports Tourer Electric poate să ruleze cu 170 km/h.

Energia necesară pentru o autonomie fără emisii locale de până la 413 km conform WLTP este furnizată de bateria litiu-ion de 54 kWh. În același timp, noul automobil electric al mărcii cu sigla Biltz îmbină toate avantajele unui break încăpător cu designul îndrăzneț și pur al actualei generații Astra. Cu această combinație inovatoare, noul Astra Sports Tourer Electric are tot ce-i trebuie pentru a continua cu succes lunga istorie Opel în clasa compactă.

Apartenența la clasa compactă nu ar trebui să sugereze vreo limitare în dimensionare. Cotele de gabarit ale lui Opel Astra Sports Tourer Electric sunt: lungime de 4,64 m, lățime de 1,86 m și înălțime de 1,48 m. În aceste condiții, portbagajul are un volum util considerabil, care poate fi modulat între 516 și 1553 litri. Masa proprie a mașinii rămâne una dintre cele mai convenabile din domeniul EV-urilor: 1760 kg.

Adaugă un comentariu

Articole similare