Permisul de conducere și istoria sa. Cine l-a deținut pe primul și care a fost statul care a introdus obligativitatea permiselor

La început a fost mașina. Permisul de conducere a apărut câțiva ani mai târziu și astăzi, milioane de oameni din întreaga lume dețin unul. Iată cinci lucruri mai puțin cunoscute despre permisul de conducere și istoria sa:

1. Primul posesor de permis a fost Karl Benz. Întrucât locuitorii din Mannheim erau deranjați de zgomotul produs de automobilul său, Benz a făcut o cerere către Ducatul Baden şi a primit un document scris de mână care îi acorda permisiunea de a circula cu automobilul pe străzile oraşului.

2. Primul stat care a introdus obligativitatea permiselor de circulaţie pentru conducătorii de automobile a fost Prusia, în anul 1903. Accentul se punea mai mult pe abilitatea de mecanic, decât pe cea de șofer.

Permisul de conducere și ciudățeniile lui. Există o țară în care proba practică înseamnă doar un traseu cu jaloane

3. În anul 1910, Germania introducea obligativitatea permiselor de circulaţie la nivel naţional.

4. În România, deși examenele pentru obţinerea Brevetului de Conducere pentru Automobile au fost introduse în 1907, primele cursuri de pregătire a celor care doreau un permis de conducere au fost efectuate abia în anul 1911.

5. Primul permis din țara noastră era o hârtie lipită pe o pânză subţire, colorată în roşu, galben şi albastru, culorile drapelului.

Adaugă un comentariu