Cum să nu trișezi la curse online. Pentru ce a fost descalificat un pilot

Cursele online au mize mari acum, că evenimentele live nu prea există. Însă unii piloți încă le tratează cu superficialitate. Și plătesc amenzi mari…

Citește și:

Îndrăzneț: așa ar arăta o Dacia 1300 dacă ar fi lansată în 2020

Poate că nu există termen de comparație între cursele live și cele online, în special atunci când le privești prin ochii unui pilot de curse. Însă în lipsa evenimentelor live, cursele online capătă din ce în ce mai mare popularitate, iar mizele cresc pe măsură.

Cu toate acestea, unii piloți încă nu pot trece peste faptul că sunt doar niște jocuri, și le tratează ca atare. Cel mai recent exemplu vine din Formula E, unde Daniel Abt — pilotul echipei Audi Abt — a încercat să trișeze folosind… un alt pilot. Unul virtual.

În ePrix-ul din acest weekend, desfășurat pe circuitul din Berlin, monopostul Audi cu numărul 66 a fost condus, de fapt, de Lorenz Hoerzing, un gamer profesionist în vârstă de 18 ani. Întrebările au început să apară după cursă: mașina lui Daniel s-a calificat pe locul secund și chiar a dominat o parte din cursă de pe prima poziție, înainte să termine pe poziția a treia. Rezultatele anterioare ale lui Daniel nu erau nici pe departe atât de bune: cea mai bună calificare fusese poziția a noua, iar cel mai bun finiș a fost locul 15.

După o verificare a IP-urilor folosite în cursă, oficialii FIA au descoperit că nu Daniel a fost cel din monopostul cu numărul 66, lucru confirmat ulterior și de pilot: „Nu am tratat asta cu seriozitatea cu care ar fi trebuit să o fac. Îmi pare nespus de rău pentru asta, pentru că știu cât de multă muncă a fost depusă de către organizatori pentru acest proiect. (…) Sunt conștient că gestul meu a lăsat un gust amar tuturor, dar nu a fost făcut cu nicio intenție rea’, a declarat pilotul.

Oficialii FIA l-au pedepsit cu descalificarea și i-au „sugerat’ să doneze 10.000 de euro pentru o cauză caritabilă.

Un alt exemplu de comportament neadecvat a fost pilotul de NASCAR Bubba Wallace, care și-a ieșit din pepeni în timpul unei curse și a ieșit din joc. Gestul a dus la terminarea colaborării cu sponsorii săi.

Adaugă un comentariu