Plata amenzilor de circulație: nu va mai fi necesară trimiterea procesului verbal la Poliție

Până acum, pentru a demonstra Poliției că și-au plătit o amendă de circulație, cetățenii erau obligați să trimită procesul verbal. Din fericire, acest lucru nu va mai fi necesar, mulțumită actului normativ care a fost promulgat de către președintele Klaus Iohannis.

Ne referim la actul normativ pentru modificarea și completarea Legii nr. 203/2018 privind măsurile de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale. Acest act a fost adoptat de Camera Deputaților în urmă cu o lună. Inițiatorul, deputatul UDMR Benedek Zacharie, a precizat că se dorește ca persoanele în cauză nu vor mai fi nevoie să trimită la Poliție procesul verbal pentru a demonstra că și-au plătit amenda: “Am ajutat și cetățeanul și am ajutat și primăriile”.

Modificarea legii stipulează: “Prin derogare de la dispoziţiile art. 20 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, pe perioada aplicării sistemului pilot, dacă agentul constatator constată în acelaşi timp mai multe contravenţii săvârşite de aceeaşi persoană, pentru amenzile prevăzute la alin. (1) se încheie un proces-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii distinct de celelalte, având seria de evidenţă unică prevăzută la art. 2 lit. B)”.

Sursa: Hotnews.ro

Adaugă un comentariu