Platforma Alfa Romeo Giorgio o să fie folosită pe viitoarele modele Maserati, Dodge și Jeep

În urmă cu câteva săptămâni, Sergio Marchionne spunea că au demarat studiul de fezabilitate care urma să stabilească dacă platforma Giorgio, cea care se află acum la baza noilor modele Alfa Romeo, va putea fi utilizată și pentru viitoarea generație Jeep Grand Cherokee.

Iată că astăzi, Sergio Marchionne revine cu o serie de declarații extrem de interesante. Platforma Giorgio va fi utilizată pentru dezvoltarea unor modele sub brandurile Maserati, Dodge și Jeep. Astfel, investițiile masive pe care FCA (Fiat-Chrysler Automobiles) le-a pompat în Alfa Romeo ar urma să fie recuperate mai ușor prin această strategie.

În 2014, FCA anunța că o să investească în Alfa Romeo 5 miliarde de euro, iar până acum au folosit jumătate din bugetul inițial.

“Investiția în arhitectura nouă a fost un lucru gândit nu doar pentru beneficiul Alfa Romeo. Mă bucur că în sfârșit am găsit calea bună pentru a extinde utilizarea platformei și pe alte modele”, a spus Sergio Marchionne.

În urma acestei decizii, viitoarele Charger, Challenger, Journey, Durango, Quattroporte, Ghibli, Alfieri și Gran Turismo ar putea avea la bază arhitectura Giorgio.

Adaugă un comentariu