Podul peste Dunăre Brăila-Tulcea, în facere: cum arată unul dintre segmente

Podul suspendat de la Brăila capătă formă, cel puțin asta ne confirmă imaginile postate pe grupul de Facebook CNAIR S.A.. Iată cum arată un segment.

Citește și:

CNAIR a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru autostrada Sibiu-Piteşti

Autostrada Sibiu – Pitești, secțiunea 6: CNAIR a lansat licitație pentru drumul de legătură cu Râmnicu Vâlcea

CNAIR vrea să monteze stații de încărcare pentru mașini electrice pe autostrăzile A1 şi A2

CNAIR anunţă o posibilă întrerupere a serviciului de emitere rovinietă și peaj

Camerele CNAIR, folosite în regim de radar? Răspunsul oficial al instituției

La finalul lunii Mai a anului trecut, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat un contract de începere a proiectului de construcție pentru podul suspendat peste Dunăre Brăila-Tulcea.

Acesta are atât o importanță locală — leagă județele Brăila și Tulcea — dar și una de trafic internațional, facilitând transportul mărfurilor pe coridorul trans-European IV și pan-European IX.

Valoarea totală a proiectului este de 2,57 miliarde de lei (532,5 milioane de euro) și are ca termen de finalizare preconizat 31 Decembrie 2023. În acest moment se lucrează la producerea planșeului podului și, din imaginile postate pe grupul de Facebook CNAIR, al doilea segment este deja gata.

Spunem „deja’ pentru că sperăm să vedem la finalul lui 2023 podul de 1,9 kilometri lungime dat în folosință. Podul ar avea 80 de segmente în alcătuirea sa.

Adaugă un comentariu