Cel mai lung pod plutitor din lume a intrat în Cartea Recordurilor

Cel mai lun pod plutitor din lume a fost inaugurat la începutul anului în China. Cu o lungime de peste 5 kilometri, construcția a intrat în Cartea Recordurilor.

China continuă seria construcțiilor gigantice și înscrie încă un obiectiv de infrastructură în celebra Guiness Book of World Record. De această dată este vorba de un pod plutitor, realizat în provincia Guizhou, în sud-vestul Chinei.

Structura este formată din blocuri de plastic ancorate. De-a lungul său există peste 20.000 de obiecte plutitoare, inclusiv o rață gigant folosită în timpul zilei ca centru de antrenament pentru sporturi acvatice. În cursul serii, platforma este iluminată de sute de beculețe care o transformă într-un adevărat spectacol de lumini.

Aria acoperită de pistă este de 54.000 de metri pătrați și se estimează că este nevoie de aproximativ 10 ore pentru a traversa tot drumul. După deschiderea sa în prima zi de Anul Nou, peste 60.000 de persoane au vizitat această construcție impresionantă.

China este cunoscută pentru construirea unor atracții extreme, precum poduri de sticlă sau pasarele turistice amplasate la înălțimi amețitoare.

via | Agerpres