Polițele RCA vor fi valabile și dacă asiguratul nu-și achită ratele. Reversul medaliei: asiguratorii pot confisca mașina

Noua lege a RCA-ului încă nu este gata, dar lucrurile se apropie ușor, ușor de final. În cadrul celei mai recente runde de negocieri, asiguratorii și celelalte instituții implicate în discuții au stabilit trei puncte principale noi.

1. Plata despăgubirilor de către asigurator, pe durata desfășurării contractului, chiar dacă asiguratul nu și-a achitat ratele.

Până acum s-a decis că RCA-ul va putea fi achitat și în rate. În aceste condiții, noul punct spune că asiguratorul va plăti despgubirile în caz de accident, chiar dacă asiguratul nu a achitat ratele. Totuși, pentru recuperarea sumelor, asiguratorul poate confisca mașina asiguratului.

2. Plata daunelor de către firma de asigurare, chiar dacă polița RCA, deși valabilă, a fost suspendată.

În acest caz, firma poate să ceară de la asigurat atât plata ratelor, cât și plata daunelor produse, la care se adaugă penalități. În plus, asiguratorul va crește suma percepută de la șoferul respectiv în baza sistemului bonus-malus.

În cazul producerii unui accident de către un şofer care nu are poliţă RCA valabilă, daunele sunt plătite de Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii (FPVS).

3. Implicarea service-urilor în constatarea daunelor și propunerea de soluții tehnice.

Pe baza documentației oferită de constructorul auto, service-ul, dar și asiguratorul va alege o soluție corectă. În cazul în care acest lucru nu este prevăzut în manualul de reparații, se va angaja un expert independent care va fi plătit de partea care nu a venit cu soluția corectă.

Sursa: Adevarul financiar via News

Adaugă un comentariu